Brăila: Al doilea deces la un pacient cu gripă A-H1, confirmat de Institutul Cantacuzino

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile a confirmat, vineri, al doilea caz de deces din cauza virusului gripal A-H1 în judeţul Brăila, a informat şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila, Gabriel Ciochină.

Un bărbat de 49 de ani, din Brăila, internat la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă din municipiu, pe fondul unei infecţii respiratorii şi a altor afecţiuni medicale, a decedat, săptămâna aceasta, iar analizele de laborator, efectuate la Institutul Cantacuzino, au confirmat existenţa virusului gripal A-H1.

Alte două cazuri de gripă A-H1 au fost confirmate de Institutul Cantacuzino, săptămâna aceasta, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, la doi pacienţi aflaţi în secţia de Terapie Intensivă.

De la debutul sezonului rece, în judeţul Brăila s-au înregistrat 107 cazuri de gripă clinică, din care 30 au fost internate, iar trei confirmate de Institutul Cantacuzino.

Pe 28 ianuarie, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile a confirmat, la Brăila, primul caz de deces din cauza gripei, la un bărbat de 49 de ani, internat la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă, pe fondul unei infecţii respiratorii şi a altor afecţiuni medicale.

Peste 30.000 de persoane s-au vaccinat împotriva gripei, în această iarnă, în judeţul Brăila, în condiţiile în care, în anii trecuţi, media pe întreg sezonul rece nu depăşea 20.000 de persoane.

În sezonul rece 2017-2018, Brăila nu a avut niciun caz de gripă, fiind singurul judeţ din ţară în această situaţie. AGERPRES