Burse de traducere – Warwick Translates

Aplicație deschisă pentru burse de traducere „Warwick Translates” (6-10 iulie 2019)

 

„Warwick Translates” este prima școală de vară de traducere literară care va avea loc la Universitatea din Warwick (Regatul Unit). Această Școală de vară oferă posibilitatea de a traduce texte de toate genurile literare în limba engleză și aici se lucrează cu cei mai importanți traducători profesioniști. Grupurile vor fi limitate la maximum 20 de studenți pentru a permite o atenție individuală, iar locurile vor fi alocate pe baza strictă a principiului „primul venit-primul servit”.

Cursul va fi predat într-un mediu de workshop pe durata întregii zile, folosind o varietate de texte, inclusiv non-ficțiune (eseuri, jurnalism, sau texte academice) și ficțiune (poezie, literatură pentru copii și nuvele polițiste etc.). Programul include, de asemenea, un atelier non-lingvistic specific limbajului pentru traducerea teatrului.

Programul oferă o mulțime de oportunități de colaborare cu editorii, agenții, personalul Warwick și alți participanți. Evenimentele de prânz vor include panel-uri de discuții cu editori. Evenimentele de seară vor include un Slam de traducere și o prelegere cheie de Preti Taneja, intitulată Traducerea lui Shakespeare în zonele de conflict și post-conflict: provocarea la „drepturile universale ale omului”.

Costul de 495 de lire sterline include toate taxele de curs, băuturile răcoritoare ușoare de două ori pe zi și un prânz sandviș. Nu este inclusă cazarea.

5 burse de câte 495 lire sterline sunt oferite solicitanților externi.

5 burse de câte 495 de lire sterline sunt oferite studenților de la Warwick.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați pagina web: https://warwick.ac.uk/fac/arts/wtss/.

Termenul limită pentru depunerea cererilor de burse este 22 martie 2019.