Dăncilă spune că România va pleda în faţa instituţiilor europene pentru Republica Moldova

Guvernul României va continua să ajute Republica Moldova, iar reprezentanţii Executivului de la Bucureşti vor pleda în plenul instituţiilor europene pentru această ţară, a declarat premierul Viorica Dăncilă, luni, la cea de-a XXII-a sesiune ordinară a Adunării generale a Asociaţiei Comunelor din România.

Dăncilă a adăugat că agreează ideea unei şedinţe de guvern comune, la care să fie prezenţi şi reprezentanţii autorităţilor locale.

„Avem o relaţie foarte bună cu Guvernul Republicii Moldova. Am făcut împreună o şedinţă de guvern comună, iar ideea dumneavoastră de a face încă o şedinţă la care să participe cele două guverne şi, bineînţeles, autorităţile locale este o idee foarte bună. Încercăm să ajutăm Republica Moldova, atât prin proiectele Guvernului, prin ajutorul dat de Guvern, dar şi prin eforturile pe care le vom depune în cadrul Preşedinţiei rotative (a Consiliului UE – n.r.), să arătăm că Republica Moldova vrea să meargă pe calea europeană, că Republica Moldova vrea să fie mai aproape de Europa, iar noi vom fi avocaţii şi vom vorbi în plenul instituţiilor europene pentru Republica Moldova”, a subliniat Viorica Dăncilă. AGERPRES