AMDM a înregistrat în regim de urgență două preparate pentru tratamentul maladiilor respiratorii și cardiovasculare

Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (AMDM) a anunțat astăzi că a înregistrat în regim de urgenţă preţul de producător pentru două preparate destinate tratamentului bolilor respiratorii și cardiovasculare care vor fi oferite gratuit pacienților, comunică MOLDPRES.

Potrivit AMDM, cele două preparate (Seretide Diskus pulbere de inhalat şi Acetilsalicilic comprimate), au fost incluse recent în lista medicamentelor compensate din Fondurile asigurării obligatorii de asistenţă medicală și au fost solicitate de mai mulți cetățeni care au apelat la Linia Verde a AMDM.

Conform sursei citate, procedura standard de examinare a dosarelor până la înregistrare durează 60 de zile.

Preţul de producător pentru Seretide Diskus 100 mcg/doz constituie 318,93 lei, pentru  Seretide Diskus 250 mcg/doz – 421,30 lei, Totodată, preţul de producător pentru Acetilsalicilic 325 mg comprimate este de 24,35 lei şi Acetilsalicilic 500 mg comprimate – 18,69 lei. Aceste preparate, din 24 ianuarie 2019, sunt compensate 100% din Fondurile asigurării obligatorii de asistenţă medicală.

Seretide Diskus este un preparat unic pe piaţa farmaceutică în ce priveşte combinaţia de substanţe active, fiind utilizat în tratamentul maladiilor respiratorii. Acetilsalicilic este prescris pentru pacienţii cu maladii cardiovasculare.