Guvernul Ungariei oferă burse de studii pentru anul academic 2019-2020

  Guvernul Ungariei oferă burse de studii, pentru anul academic 2019-2020, persoanelor care doresc să facă masteratul la o specialitate cu profil agrar. Cursurile fac parte dintr-un plan de colaborare al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) şi Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Agricultură şi Alimentaţie (FAO) în Republica Moldova, transmite MOLDPRES.

Cursurile de masterat vor fi predate în limba engleză şi sunt disponibile în trei universităţi maghiare. Potrivit MADRM, bursa va acoperi  taxele de aplicare și de școlarizare pe tot parcursul perioadei de studiu;  cazarea în cămin; costuri de subzistență; asigurarea de sănătate. Durata burselor este de 22 de luni.

Selecția studenților va avea loc în două etape. În cadrul primei etape, FAO va examina candidații și va depune cereri la Ministerul Agriculturii din Ungaria, care le va trimite la universitatea corespunzătoare. În cea de-a doua etapă, universitățile vor desfășura un nou proces de selecție, fără implicarea FAO.

Pentru a fi selectaţi, candidații trebuie să fie  cetățeni ai Republicii Moldova, să aibă studii universitare ciclul I cu rezultate academice înalte, să cunoască limba engleză, să fie cu stare de sănătate bună şi vârsta de preferat sub 30 de ani.

Toate documentele depuse trebuie să fie în limba engleză, iar termenul limită de depunere a dosarelor este 28 februarie 2019.