PSD: Singurul buget pe placul lui Iohannis ar fi cel propus de PNL; îl preocupă doar campania electorală

Singurul buget pe placul preşedintelui Klaus Iohannis ar fi cel propus de PNL, iar campania sa electorală este singurul lucru care îl preocupă, afirmă social-democraţii, miercuri, într-o postare pe pagina de Facebook a PSD.

„Singurul buget pe placul lui Iohannis ar fi cel propus de PNL. Nu înţelege însă că cetăţenii nu au încredere că PNL ar putea conduce România, aşa cum s-a văzut la ultimele alegeri. În cei doi ani de guvernare PSD, economia a mers bine, puterea de cumpărare a pensionarilor şi salariaţilor a crescut cu 18% – 20%, peste rata inflaţiei, iar în acest an Guvernul a alocat cu peste 15 miliarde lei mai mult pentru investiţii. Lucrurile ar fi putut merge şi mai bine dacă Iohannis nu ar fi băgat tot timpul beţe-n roate. Campania sa electorală este singurul lucru care îl preocupă. Blochează orice, fără să fi avut nici măcar o singură iniţiativă constructivă, care să fi adus ceva bun pentru cetăţeni! Din acest motiv PNL a pierdut alegerile, iar românii consideră în continuare că PSD poate administra cel mai bine economia naţională”, susţin social-democraţii.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui României, Mădălina Dobrovolschi, a anunţat miercuri că şeful statului urmează să ia o decizie cu privire la legile bugetului de stat şi asigurărilor sociale, pe care o va anunţa public în zilele care vin, adăugând însă că proiectul adoptat de Parlament nu este destinat dezvoltării şi progresului ţării, ci „bunăstării PSD”.

„Preşedintele Klaus Iohannis atrage atenţia încă o dată că bugetul pentru anul 2019 nu este destinat dezvoltării şi progresului României, ci bunăstării PSD. Bugetul pentru anul 2019, croit din imaginaţia PSD pe baza unor cifre exagerat de optimiste, reprezintă o nouă dovadă a iresponsabilităţii şi modului defectuos prin care social-democraţii au decis să guverneze România. În pofida numeroaselor semnale de alarmă cu privire la sustenabilitate, PSD a mers înainte cu bugetul, aşa cum a decis de fapt grupul restrâns de la vârful acestui partid, care are interese paralele cu cele ale românilor”, a spus Dobrovolschi, la Palatul Cotroceni.

Ea a precizat că, deşi au trecut trei luni de când PSD trebuia să prezinte public proiectul de buget pentru acest an, abia miercuri acest act normativ a ajuns la preşedintele României pentru promulgare. Dobrovolschi a subliniat că bugetul de stat pentru 2019 face rabat de la cele mai elementare condiţii de legalitate şi procedură. AGERPRES