Senatorul de Maramureş Ioan Talpoş va ocupa funcţia de vicepreşedinte interimar al UNPR

Senatorul de Maramureş Ioan Talpoş va ocupa funcţia de vicepreşedinte interimar al Uniunii Naţionale pentru Progresul României (UNPR), colonelul Lucian Diniţă va fi preşedinte executiv la organizaţia Ilfov, iar Gigi Neamţu – preşedinte executiv la filiala Sector 4, a informat, marţi, preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, într-o conferinţă de presă.

El a anunţat lansarea programului politic al partidului, intitulat „Siguranţă şi prosperitate pentru România”, prin care se doreşte „soluţionarea unor teme fundamentale pentru societatea românească”.

„Principalele teme abordate în acest program sunt restabilirea ierarhiei morale a valorilor prin sprijinirea credinţei, a valorii strămoşeşti susţinută de Biserica noastră; responsabilizarea clasei politice, aleşii partidelor să fie chemaţi periodic în faţa alegătorilor şi să-şi asume pierderea funcţiilor dacă aceştia consideră că au greşit”, a declarat Oprea.

Asigurarea supremaţiei legitimităţii este un alt punct din programul anunţat de Oprea. El a adăugat că este necesară o legislaţie „simplă şi clară”, care să nu fie schimbată în funcţie de interesele politice.

„Modernizarea statului se va face prin alinierea la valorile europene cu care România este solidară. În acest sens, UNPR va milita pentru asigurarea securităţii societăţii, asigurarea dezvoltării individului, familiei, comunităţii şi întregii societăţi. Respect şi recunoştinţă, răsplătirea publică a celor care s-au sacrificat (…) de-a lungul timpului, mă refer aici la veteranii de război, militari, poliţişti, pompieri, jandarmi şi funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei şi penitenciarelor”, a spus preşedintele UNPR.

El a arătat că obiectivul strategic al partidului este de a ajunge la nivelul pe care UNPR l-a avut, iar în 2020 să obţină peste 10% la alegerile locale şi la cele parlamentare.

Întrebat de jurnalişti despre poziţia sa faţă de aducerea rezervei de aur în ţară, Gabriel Oprea a spus că o consideră o măsură bună.

„Noi suntem hotărâţi să mergem singuri în toate alegerile. În politică, în schimb, viaţa ne-a demonstrat că niciodată să nu spui niciodată, mă refer la alianţe. Pot exista şi alianţe cu toţi cei care ţin la ţara asta şi toţi cei care vor să facă ceva pentru România. De exemplu, noi vrem să trimitem în Parlamentul European oameni de toate generaţiile, oameni patrioţi care ajunşi la Bruxelles să nu-şi denigreze ţara, oameni care să se bată pentru România”, a precizat Gabriel Oprea, întrebat despre relaţia bună cu Victor Ponta, despre care a vorbit în cadrul conferinţei de presă.

El a amintit că Ilie Năstase şi Anghel Iordănescu, „doi ambasadori ai României, ai sportului românesc”, vor fi pe listele UNPR pentru alegerile europarlamentare. AGERPRES