HAITA LUPILOR VERSUS HAITA POLITICIENILOR

Începe scandalul în coaliția de guvernare PSD-ALDE. O astfel de poziționare în forță ar putea să grăbească lucrurile, să anunțe sfârșitul terorii celui care nu conduce, dar rămâne în frunte.A celui care trage sforile marionetelor puse în frunte să miște din mâini și din picioare, fără a-și consuma neuronii.
Acești soldați vajnici, loiali și greu de întors din drum, cu mobilitatea îndoielnică a tramvaiului, răspund la numele de Eugen Nicolicea sau Florin Iordache, ultimul frizând cu caragialeasca dezmierdare ”Coane Cordache”. De felul acestor doi luptători începe să înflorească florile de mătrăgună în coaliția de guvernare.
Florin Cordache cu degetele încă murdare de cerneala de fost ministru al Justiției, în locul căruia a venit Tudorel Toader, ministrul care a restructurat la sânge atitudinea conducătorilor din Justiția română, scăpată din hățuri, luând-o astfel pe arătură.
De fapt, Florin Cordache și-a iești din minți, dar nu împotriva Acarului Păun, Tudorel Toader, ci împotriva primului ministru Viorica Dăncilă, mâna care a semnat de fapt Ordonanţa de Urgență nr.7 (sic!)
Suntem în plin măcel parlamentar, spațiul în care apare un haloimăs între ”ai noștri și ai lor”, astfel încât să nu se mai știe cine este cu cine și cine nu este cu nimeni. Începe astfel măcelul:
Vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Cordache, i-a adus ministrului Justiției, Tudorel Toader, prezent în plenul Camerei Deputaților, o serie întreagă de critici.
Cordache a spus că sunt mai multe aspecte „de criticat” în OUG 7, precum prevederile referitoare la separarea carierelor. PSD-istul i-a mai reproșat lui Tudorel Toader că în loc să vină în Parlament la dezbaterile pe legile justiției, a trimis-o mereu pe secretarul de stat Mariana Moț.
De asemenea, Cordache a spus că în numele PSD îi cere lui Toader să răspundă la o serie de întrebări, precum care sunt argumentele pentru transformarea in direcție a secţiei speciale pentru investigarea infracţiunilor din justiţie.
„Cred ca aţi făcut o greşeală ca aţi abrogat azi art. 57. O sa ne trezim, domnule ministru, exact ca in cazul DNA, ca in perioada următoare să ne trezim cu perpetuarea astfel încât funcţiile sa nu fie ocupate”, a spus Cordache.
„Domnule ministru, înainte de a da lecţii la TV, ar fi mai bine daca aţi dezamorsa aceasta criza artificială din justiţie”, i-a mai spus Cordache lui Toader.
„Am luat voturi sa fim la putere sa ne îndeplinim ce am promis, o justiţie in slujba cetăţeanului, să nu mai fie abuzuri domnule ministru, avem o decizie si am stabilit de peste două luni cu privire la articolele constituţionale din codurile penale. Aveţi obligaţia să ne spuneţi azi și acum când veţi da ordonanţa”, a adăugat Cordache.
Social-democrat ul a mai spus că nu este adevărat ca tot ce s-a făcut rău la legile justiţiei s-a realizat in Parlamentă
Cordache i-a mai cerut lui Toader sa o ia de exemplu pe Viorica Dăncilă in ceea ce priveşte consultările.
Acest atac la baionetă a lui Florin Cordache, vicepreședintele Camerei Deputaților, vine să scoată din amorțeală nemulțumirile pesediștilor care nu mai suportă de fapt amânarea modificărilor legislative, promise baronilor locali, în ceea ce privește legile care ar putea să le ofere iertare sau libera trecere necesară continuării carierei politice.
Ministrul Tudorel Toader este pus astfel într-o ingrate postură, aceea de a lua seamă de ouăle și roșiile aruncate înspre el și din spate nu numai din față, acolo unde liberalii și useriștii își continua tirul motivate doar de sloganul ”aceasta este misiunea opoziției, de a lovi în putere din toate pozițiile. Surprinzătoare mi se pare tăcerea sau murmurul ALDE, partid care l-a propus pe Tudorel Toader în această funcție, atunci când PSD nu găsea o altă soluție decât aceea a analfabetului funcţional Florin Cordache, singurul vinovat de inconsecvența ordonanţelor de urgență, publicate la miez de noapte în Monitorul Oficial, după care au urmat protestele străzii într-o continuitate ce ține deja de reflexul unor, este adevărat, înălbiţi de cei care au descoperit în stradă spațiul ideal presiunilor.
Trăim astfel într-o lipsă totală de logică, de sens și mai ales de bune intenții. Trăim într-o lipsă totală de solidaritate. Haita lupilor este mai omenească decât haita politicienilor.

ADI CRISTI