FILE PHOTO: Workers service an Ethiopian Airlines Boeing 737-800 plane at the Bole International Airport in Ethiopia's capital Addis Ababa, January 26, 2017. REUTERS/Amr Abdallah Dalsh/File Photo

Cutiile negre ale avionului Ethiopian Airlines, transportate şi analizate în Franţa

O delegaţie a Ethiopian Airlines a transportat la Paris cutiile negre ale aeronavei Boeing 737 MAX 8 prăbuşite duminică, accident aviatic soldat cu 157 de morţi, pentru a fi analizate în Franţa, a informat joi compania aeriană etiopiană citată de agenţia EFE.

Angajaţi ai companiei, care a precizat că nu are capacitatea să analizeze cutiile negre, s-au deplasat joi pentru a le preda autorităţilor franceze, care vor coopera cu investigaţia privind cauzele accidentului.

Instituţia franceză de Investigare a Accidentelor Aeriene (BEA) a informat miercuri noaptea că autorităţile etiopiene au solicitat sprijinul său pentru examinarea dispozitivelor care înregistrează funcţionarea aparaturii aeronavei şi discuţiile echipajului de zbor, iar cutiile urmau să fie transportate joi în capitala franceză din Etiopia, unde au fost recuperate luni de la locul tragediei.

Cutiile negre pot fi cruciale pentru a lămuri cauza accidentului avionului Boeing 737 MAX 8, care s-a prăbuşit duminică la puţin timp de la decolarea din Addis Abeba cu direcţia Nairobi.

Accidentul, care s-a soldat cu 157 de morţi de 35 de naţionalităţi, este al doilea în mai puţin de şase luni în care a fost implicat un model Boeing 737 MAX 8.

În circumstanţe similare, în octombrie 2018, un avion de acelaşi tip al companiei aeriene Lion Air s-a prăbuşit în largul Indoneziei, cauzând moartea a 189 de persoane. AGERPRES