Pe marele ecran de la Cinema Ateneu, săptămâna viitoare, continuă să ruleze drama columbiană Pájaros de verano/Păsări călătoare.
Touch Me Not, regizat de Adina Pintilie, și câștigătorul Ursului de Aur 2018, este un film care explorează modurile cu totul neașteptate în care putem descoperi intimitatea și cum putem iubi fără să ne pierdem pe noi înșine.
Vineri vedem Să nu ucizi, filmul inspirat de scandalul media care a cutremurat sistemul medical din România acum trei ani și Capernaum, regizat de Nadine Labaki și considerat unul dintre concurenții principali în cursa pentru premiul Oscar pentru cel mai bun film într-o limbă străină.
Sâmbătă vom avea parte de cea mai tare vacanţă din lume! Micuţul Coconut, din Coconut, micul dragon – Aventuri în junglă, abia aşteaptă să plece în tabără cu cei mai buni prieteni, Oscar şi Matilda.
Mia și leul alb, despre o fetiță și un superb pui de leu alb,este un film pentru toată familia, care cu siguranță te va emoționa.
Filmele vor putea fi vizionate conform programului, astfel:
18 martie 2019
Ora 18.00 – „Păsări călătoare” – Pájaros de verano – (regia Cristina Gallego, Ciro Guerra) – Nerecomandat sub 15 ani
Ora 20.30 – „Touch me not” – (regia Adina Pintlie) – Interzis minorilor sub 18 ani
20 martie 2019
Ora 18.00 – „Păsări călătoare” – Pájaros de verano – (regia Cristina Gallego, Ciro Guerra) – Nerecomandat sub 15 ani
Ora 20.30 – „Touch me not” – (regia Adina Pintlie) – Interzis minorilor sub 18 ani
22 martie 2019
Ora 18.00 – „Să nu ucizi – (regia Cătălin Rotaru, Gabi Virginia Șarga) – AP 12
Ora 20.00 – „Capernaum” – Capharnaüm – (regia Nadine Labaki) – AP 12
23 martie 2019
Ora 13.00 – „Coconut, micul dragon – Aventuri în junglă” – (regia Anthony Power) – AG
17 martie 2019
Ora 13.00 – „Mia și leul alb” – Mia and the white lion – (regia Gilles de Maistre) – AG
„Păsări
călătoare” – AP 12
Regia: Cristina Gallego, Ciro Guerra
Cu: Natalia Reyes, Carmiña Martínez,
José Acosta
Gen film: dramă
Durată: 119 minute
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=wkqsJT9KxKg
Nordul Columbiei, anii ’70, o societate matriarhală condusă de tradiții și construită în jurul familiei. Rapayet și familia sa sunt printre primii stăpâni ai traficului de marijuana. Atrași de bani si de putere, își abandonează ritualurile și credințele, închinându-se unor noi zei: lăcomia și crima. Se nasc primele carteluri de droguri, iar societatea este condusă după alte reguli.
Lansat internațional în cadrul secțiunii Quinzaine des réalisateurs a Festivalului de la Cannes, „Păsări Călătoare / Birds of Passage” a fost inclus în lista scurtă a filmelor nominalizate la Oscar pentru Cel mai bun străin din acest an.
Cel de-al patrulea lungmetraj semnat de Ciro Guerra (de data aceasta alături de soția și producătoarea sa, Cristina Gallego) continuă demersul început în 2015 în „Embrace of the Serpent” (film care i-a adus un premiu la Cannes și o nominalizare la Oscar), acela de a spune istoria și legendele triburilor din țara sa natală.
Acțiunea din „Păsări Călătoare” se petrece între anii 1960 și 1980, în Regiunea Guajira din nordul Columbiei, la granița cu Venezuela. Tribul Wayuu este organizat în jurul familiei, iar familia se ghidează după tradiții, vise și semne. Rapayet și clanul din care face parte sunt printre primii stăpâni ai traficului de marijuana. Atrași de bani și de putere, ei își abandonează ritualurile și credințele, închinându-se unor noi zei: lăcomia și crima. Se nasc primele carteluri de droguri, iar societatea este condusă după alte reguli.
Primit cu entuziasm atât de public cât și de presa internațională, filmul a avut un traseu festivalier impresionant, prezența lui în selecția unor festivaluri precum Cannes, Locarno (Piazza Grande), Chicago, London Film Festival, Palm Springs sau Sundance, fiind dublată de distribuția lui în peste 30 de teritorii din întreaga lume.
„O saga despre traficul de droguri care îți va deschide ochii” (New York Times)
„O saga cum nu s-a mai văzut despre traficul de droguri din America de Sud” (Variety)
„O poveste adevărată care schițează ascensiunea afacerii cu droguri din Columbia înainte de Escobar, în care un trib local este implicat până peste cap.” (Variety)
„O poveste complexă despre droguri, zestre și tradiții locale” (Variety)
„Saga columbiană despre crime este un “Nașul” local, ce dezvăluie distrugerea lentă dar sigură a unei familii unite ce ajunge să fie implicată în traficul internațional cu droguri din anii ’70.” (Hollywood Reporter)
„O saga captivantă ce schițează nașterea industriei de trafic de droguri ce a răvășit societatea columbiană” (Screendaily)
Touch
Me Not – Interzis minorilor sub 18 ani
Regia: Adina Pintilie
Cu: Laura Benson, Tómas Lemarquis,
Christian Bayerlein, Grit Uhlemann, Adina Pintilie, Hanna Hofmann
Gen film: Dramă
Trailer România: https://vimeo.com/293398937
Durată: 125 minute
Spune-mi cum m-ai iubit, ca să înțeleg cum să iubesc..
Un regizor și personajele sale pornesc împreună într-o cercetare personală despre intimitate. La granița fluidă dintre realitate și ficțiune, Touch Me Not urmărește călătoriile lor emoționale cu o privire profund empatică. Prinși între dorința de intimitate și frica profundă de ea, Laura și Tomas încearcă să depășească vechi „scenarii”, mecanisme de apărare și tabuuri, să taie cordonul ombilical și să fie în sfârșit liberi.
„Touch Me Not este o invitație la dialog”, spune Adina Pintilie. „Te invită pe tine, spectatorul, să îți pui la îndoială propriile idei despre intimitate, sexualitate, corp, să fii curios despre Celălalt, care e diferit de tine, și să-ți exerciți capacitatea de empatie, de a te pune în Celuilalt”.
Presa internațională despre Touch Me Not:
The New York Times: „Tulburător de intens, imposibil de uitat… Corpul ca un tărâm miraculos”.
The Hollywood Reporter: „Un tur de forță captivant. O explorare a sexualității care deschide noi orizonturi”.
Indiewire: „de un umanism radical… imposibil de clasificat”.
Les inrockuptibles: „un film cum nu ați mai văzut… Cinema-ul ca experiență terapeutică”.
Libération: „redescoperă ce înseamnă frumusețea!”
Die Zeit: „O nesfârșită inițiere în atingere… Noi înșine, privitorii, devenim participanți în acest proces de căutare interioară”
Time Magazine: „un dar incredibil. Un film superb, cu totul neconvențional, despre conexiunea umană”.
Sight & Sound: „De un curaj extraordinar. O celebrare a sexualității, cu curiozitate și deschidere”.
Kino Zeit: „Intim, profund… Nu e doar un film, e o călătorie de auto-cunoaștere”.
La Vanguardia: „Fascinant, radical, inovativ… O abordare revoluționară a adevăratei naturi a sexualității”.
Criterion: „una dintre marile descoperiri ale anului”.
Télérama: „îți pune la încercare limitele și tabuurile”.
Die Welt: „Cei care vor avea curajul să-l trăiască până la capăt vor fi răsplătiți cu o nouă perspectivă asupra lumii”.
„Coconut, micul dragon – Aventuri în junglă”– AG
Regia:
Anthony Power
Cu: Carolin Kebekus, Dustin Semmelrogge
Gen film: animație, aventuri, comedie, familie, fantastic
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=rq_nqksjAVg
Dragonii de Foc şi Dragonii Gourmet îşi vor petrece vacanţa de vară împreună pentru prima dată, ocazie de a încuraja prietenia dintre cele două triburi. Coconut, un tânăr Dragon de Foc, şi Oscar, prietenul lui, Dragon Gourmet, sunt foarte trişti că prietena lor cea mai bună, Matilda, un porcuşor spinos, nu este pe lista celor care merg în excursie pentru că nu este dragon. Dar Coconut reuşeşte s-o strecoare la bordul vaporului care-i duce în tabără. Bunicul Georgie îl face pe Coconut tot mai curios şi dornic să ajungă la destinaţie, povestindu-i despre misterioşii Dragoni de Apă pe care i-a cunoscut când a mers el în tabără. Coconut este sigur că va avea parte de cea mai grozavă excursie din viaţa lui!
Excursia se transformă într-o tabără de vară grozavă, iar Magnus declară că vor rămâne acolo câteva săptămâni, spre încântarea lui Coconut şi a tuturor prietenilor săi vechi şi noi!
Biletele sunt puse în vânzare la prețul unic de 12 lei, respectiv 15 lei pentru filmul 3D și proiecția de gală, și vor putea fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului din Iași, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00-16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului. Ochelarii 3D sunt incluși în prețul biletului.
Preț bilet normal: 12 lei
Detalii pe:
Facebook: Cinema Iași
Instagram: www.instagram.com/iasicinema/
Site-ul: www.ateneuiasi.ro