Rovana Plumb: În ziua alegerilor pentru Parlamentul European, nu ar trebui să mai fie în desfăşurare şi un referendum

Ana Birchall, mesaj din partea Guvernului la Baku: Republica Azerbaidjan – un partener strategic valoros al României2019-03-17 16:45:02Nr afisări

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a declarat, duminică, la Brăila, că din punctul său de vedere în ziua alegerilor pentru Parlamentul European nu ar trebui să se organizeze şi un referendum.

„Cred că alegerile europarlamentare de anul acesta sunt mai importante decât oricând. Cunosc decizia Curţii Constituţionale, din punctul meu de vedere, în ziua alegerilor pentru Parlamentul European nu ar trebui să mai fie în desfăşurare şi un referendum pe orice temă, de orice fel. Nu comunic punctul de vedere al PSD, din punctul meu de vedere, ziua de 26 mai trebuie să fie ziua alegerilor pentru Parlamentul European, fără alt tip de manifestări politice sau referendum”, a spus Rovana Plumb, într-o conferinţă de presă.

Ea a caracterizat Partidul Social Democrat ca fiind „cel mai pro-european partid”, subliniind că temele care ar trebui abordate de social-democraţi până la alegerile pentru Parlamentul European ar trebui să fie cu preponderenţă cele europene.

„Consider că, atâta timp cât România este o ţară pro-europeană şi PSD este cel mai pro-european partid, cred că trebuie să lăsăm ziua de 26 mai, ziua în care românii să îşi pună votul pe cei care într-adevăr sunt patrioţi şi pe cei care vor reprezenta cu cinste România în Parlamentul European. Cred că temele pe care ar trebui să le abordăm sunt cele europene”, a adăugat Rovana Plumb. AGERPRES