Toader: Fiecare are o părere bună despre sine; Lazăr: Nu ar trebui să discutăm despre sentimente

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, şi procurorul general Augustin Lazăr au avut marţi un schimb de replici, prin intermediul presei, în legătură cu decizia lui Lazăr de a candida pentru un nou mandat la şefia Parchetului General.

„Fiecare are o părere bună despre sine şi dânsul e îndreptăţit la aceeaşi atitudine. Eu voi fi în comisia de selecţie, care face propunerea către CSM şi mai departe către preşedinte, mă voi exprima acolo” a spus Tudorel Toader la sediul Ministerului Justiţiei.

După ce Augustin Lazăr a anunţat că îşi va depune candidatura pentru un nou mandat, Tudorel Toader a publicat pe Facebook o poză cu un apus.

Întrebat despre acea fotografie, Toader a spus că „nicio asemănare nu este tot timpul întâmplătoare”.

De cealaltă parte, Augustin Lazăr a declarat marţi că „nu ar trebui să discutăm despre sentimente”, ci de capacitatea de a conduce eficient o instituţie.

„Aici nu ar trebui să discutăm despre sentimente. Aici discutăm despre capacitatea de a conduce eficient o instituţie şi nimeni nu ar trebui să pună mai presus sentimentele lui de respectarea legii, respectarea unei proceduri legale în curs şi interesul de a avea la conducerea instituţiilor statului român oameni care cunosc profesional despre ce e vorba şi care sunt experimentaţi, care trebuie să producă eficienţă în activitatea managerială”, a replicat Lazăr.

Augustin Lazăr a anunţat luni că îşi va depune candidatura pentru un nou mandat de procuror general, în condiţiile în care, în octombrie 2018, Tudorel Toader a declanşat procedura de revocare din funcţie a procurorului general.

Ministerul Justiţiei a anunţat, vineri, că a declanşat procedura de selecţie pentru numirea noului procuror general al României. AGERPRES