Veniturile principalelor bănci de investiţii din lume au urcat anul trecut cu 45%

Veniturile principalelor bănci de investiţii din lume, obţinute din tranzacţii cu materii prime, vânzarea derivatelor şi alte activităţi din sector, au ajuns la 3,6 miliarde de dolari anul trecut, fiind cu 45% mai mari decât în 2017, se arată într-un studiu realizat de compania de analize Coalition, transmite Reuters.

Expansiunea din 2018 vine după o lungă perioadă de declin al veniturilor, din cauza cerinţelor mai dure ale autorităţilor de reglementare şi a reducerii activităţilor.

Cele mai ridicate venituri obţinute în 2018 din tranzacţiile cu materii prime au fost realizate de băncile americane Morgan Stanley, JPMorgan, Citibank şi Goldman Sachs.

Este o evoluţie foarte bună pentru Morgan Stanley, care în clasamentul din 2017, ocupa primul loc cu JPMorgan, dar şi pentru Goldman, care în 2017 nu a intrat în top trei.

În rândul celor mai mari 12 bănci de investiţii din lume din studiul Coalition sunt incluse Bank of America Merrill Lynch, Barclays, BNP Paribas, Credit Suisse, Deutsche Bank, HSBC, Societe Generale şi UBS. AGERPRES