Igor Dodon a lansat invitaţia pentru o întrevedere comună a liderilor PSRM, PDM şi ACUM

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, care a purtat marţi discuţii separate cu reprezentanţii partidelor parlamentare, a lansat invitaţia pentru o întrevedere comună a liderilor Partidului Socialiştilor (PSRM), Partidului Democrat (PDM) şi Blocului ACUM, care sa fie moderată de şeful statului, informează Radio Chişinău.

Igor Dodon a lansat invitaţia pentru data de 2 aprilie.

El a calificat discuţiile de marţi drept un pas înainte şi a salutat faptul că partidele parlamentare, deşi văd soluţii diferite pentru depăşirea blocajului politic, se pronunţă împotriva alegerilor anticipate.

Igor Dodon a reiterat că va accepta doar un candidat la funcţia de premier propus de o majoritate parlamentară legitimă şi nu una formată din transfugi, cum a fost ultima coaliţie de guvernare.

În urma alegerilor parlamentare din 24 februarie, PSRM a obţinut 35 de mandate, PD – 30 de mandate, iar blocul ACUM – 26 de mandate. Potrivit Constituţiei, dacă în decurs de trei luni parlamentul nu adoptă nicio lege, şeful statului poate decide dizolvarea acestuia şi convocarea de alegeri parlamentare anticipate. AGERPRES