Festivalul Artei și Creației Studențești „Gaudeamus“ – rampă de lansare pentru tinerii artişti

În perioada 3 – 18 aprilie, Casa de Cultură a Studenţilor găzduieşte cea de-a VI-a ediţie a Festivalului Artei și Creației Studențeşti “Gaudeamus”. La ediţia din acest an sunt implicate 24 de asociaţii studenţeşti, care vor prezenta nouă spectacole, Gala Laureaţilor Gaudeamus fiind programată pe 22 aprilie, a anunţat Bogdan Crucianu, directorul Casei de Cultură a Studenţilor Iaşi, astăzi, într-o conferinţă de presă. Festivalul își propune să valorifice potențialul artistic și creator al tinerilor ieșeni, prin implicarea acestora în crearea de momente artistice în diferite domenii precum umor, dans, interpretare muzică live, interpretare solist muzică live, creare trupă muzică live, creație solist muzică live, expoziție, creație literară, grupuri vocale, teatru și film. “Organizațiile înscrise vor prezenta un program cultural-artistic, care să cuprindă maximum zece momente și să se încadreze în 120 minute de spectacol, pe scena Gaudeamus, urmând ca în funcție de punctajul obținut în urma jurizării de către specialiștii din cadrul Casei de Cultură a Studenților din Iași și a participării studenților și profesorilor la spectacole, să se stabilească clasamentul final”, a precizat Bogdan Crucianu. (E.M.)  

Programul Festivalului Artei şi Creaţiei Studenţeşti “Gaudeamus” – ediţia a VI-a

3 aprilie 2019, ora 19:30 – Alianța LSGG – LSETH

Pe data de 03 Aprilie, începând cu orele 19:30, la Casa de Cultură a Studenților Iași, sala Gaudeamus, alianța formată din Liga Studentilor Electrotehniști și Liga Studenților de la Geografie și Geologie va pune în scenă un spectacol nemaipomenit. Vă așteptăm în număr cât mai mare să luați parte la o călătorie în Grecia Antică cu multe momente surpriză și pline de suspans ce-l vor avea ca și protagonist pe celebrul personaj legendar Hercule.

4 aprilie 2019 – Alianța ASFI – PRIME – LSE

Spectacolul alianței noastre se numește „În căutarea unui talent” și va avea loc pe data de 4 aprilie, de la orele 20:00. Pentru început în scenă se vor afla trei personaje, trei frați, care încearcă să-și descopere talentele. Acțiunea se petrece în drum spre satul natal, când cei trei fac o rememorare a trecutului și își imaginează cum ar fi să poată face unele lucruri. La finalul drumului doi dintre ei au aflat care sunt talentele lor, cel mai mare neștiind încă la ce se pricepe; în mintea lui creându-se un adevărat haos. Ajungând la destinație au fost zăriți de bătrânele satului care se aflau pe o bancă și discutau despre  copiii lor. Interesate de străini, îi salută și le adresează câteva întrebări. Din vorbă în vorbă află că au lucruri în comun, în final una dintre ele hotărând că vrea să-și mărite fata cu el mai mare dintre frați. Ultima scenă prezintă cadrul nunții celor doi tineri și finalul spectacolului. Pe parcursul întregului spectacol vor fi prezentate momente de dans, teatru, interpretare vocală și altele.

8 aprilie 2019 – Alianța ASB – ASD – ASPP

Anul acesta, alianţa formată din Asociația Studenților la Drept (ASD), Asociația Studenților Psihologi și Pedagogi (ASPP) și Asociația Studenților Bioingineri (ASB) își propune în cadrul festivalului Gaudeamus să aducă pe scena Casei de Cultură a Studenților talentele ascunse printre studenții care, deși și-au decis viitorul ,nu au uitat de micul artist dinăuntrul lor. Noi vă invităm cu drag să îi descoperiți sau redescoperiţi alături de noi pe data de 8 aprilie, începând cu ora 19.30, la Casa de Cultură a Studenților din Iași .

9 aprilie 2019, ora 19:30 – Alianța LSFI – ATEFS – CHEMIS

Invită-ți toți prietenii să vină acolo unde voia bună se întâlnește cu entuziasmul studențesc. Liga Studenților de la Filosofie Iași, Asociația Tinerilor de la Educație Fizică și Sport și Asociația Studenților Chimiști Iași, vă așteaptă, fie că sunteți viitori filosofi, sportivi, chimiști sau orice altceva, la spectacolul GAUDEAMUS- ” ALL AROUND THE WORLD”.

Ambiția, determinarea, dar mai ales spiritul de echipă au dat naștere unei noi competiții care aduce în prim-plan studenți dornici să-și testeze talentele, să-și pună în valoare determinarea de a câștiga și nu în ultimul rând, să se distreze alături de cei dragi.

10 aprilie 2019 – Alianța ASAFCI – ASTCM

Alianta formata din ASAFCI ȘI ASTCM  dorește sa pună în scena un spectacol inedit care ne va arata evoluția României de la mica unire pana în zilele noastre. Spectacolul își propune sa surprinda câteva perioade și momente reprezentative ale poporului roman, pline de emoție și însemnătate. Astfel, pe scena vor apărea personaje istorice dar și contemporani din dorința de a crea un arc peste timp în încercarea nostra de a scrie O fila de istorie în cartea festivalului Gaudeamus.

11 aprilie 2019 – Alianța LSM – AS HGIM

Titlul: ”Tu mai știi cum este să fii fericit?”

Este o întrebare care ne-a dat și nouă de gândit dacă suntem sau nu, și cu această ocazie lansăm întrebarea tuturor persoanelor ce vor citi aceste rânduri, să ne răspundă și nouă când au fost ei ultima data fericiți. Și aici nu mă refer doar la faptul că ți-ai luat o nouă pereche de pantaloni, la faptul că ți-ai schimbat telefonul, sau ai achiziționat orice obiect material, ci la acele momente din viața ta când explodai de fercire, făcând ceea ce îți place, reușind în ceea ce ți-ai propus sau obținând anumite rezultate personale! În spectacolul nostru o să fă dați seama de anumite blocaje, de lucruri atât de evidente, care ne țin deoparte de a fi fericiți! Referitor la momente, veți desoperi doar oameni fericiți, care iubesc ceea ce fac! Privesc lumea cu zâmbetul pe buze și știu cu adevărat ce înseamnă să fii fericit, nu mulți mai știu să facă acest lucru, fapt ce ne-a determinat să creăm un întreg spectacol pe tema asta. Garantăm voia bună și o stare de fericire deplină la finalul acestuia! Iar dacă încă te mai întrebi cum arăta de fapt fericirea, te așteptăm pe 11 Aprilie la ora 20.00 la Casa de Cultură a Studenților să o redescoperi.

15 aprilie 2019 – Alianța SSMI – SSFI – SSSI

Societatea Studenților Mediciniști Iași (SSMI), Societatea Studenților Stomatologi Iași (SSSI) și Societatea Studenților Farmaciști Iași (SSFI) își unesc forțele în data de 15 aprilie 2019 pentru a pune în scenă cel mai așteptat spectacol al Festivalului Artei și Creației Studențești GAUDEAMUS 2019. Cele trei asociații vor continua tradiția colaborării dintre societățile Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași și vor aduce spectatorilor o seară plină de muzică, dans, teatru, expoziții de fotografie, dar și multe surprize. Vă invităm să îi susțineți pe studenți și să audiem împreună Ceata de Mediciniști, Trupa de Teatru, Trupa Heartbeat, dar și pe mulți alții care își doresc să demonstreze publicului larg că talentul se găsește din plin și în rândul studenților de la UMF.

16 aprilie 2019 – Alianța ASCIS-E-TEAM-ARTIUM

Anul acesta, alianţa formată din ARTIUM, ASCIS şi E-TEAM v-au pregătit o seară plină de distracţie prin momente de  dans, teatru, poezie, muzică, umor şi nu în ultimul rănd voie bună. Facem împreună o călătorie prin minunata noastră TRANSILVANIA unde vă vom delecta cu toate poveştile ştiute, dar mai ales neştiute despre al nostrum Conte Dracula. Toate acestea fiind incadrate în tema aleasă pentru pentru anul acesta : DRACULA UNTOLD. Toată magia se va petrece în seara de 16 aprilie la Casa de Cultură a Studenţilor, Sala Gaudeamus. 

18 aprilie 2019 – Alianța ASVI – ATRAG

V-ați întrebat vreodată ce amintiri ar avea bătrânii de peste câteva decenii? Cum ar fi felul lor de a vorbi, de a se îmbrăca? Cu ce ochi ar privi succesele și nereușitele din zilele noastre? Alianța ATRAG-LSI-ASVI vă prezintă spectacolul „Amintiri la bătrânețe” în cadrul concursului „Gaudeamus”.