EducatieFeaturedFlux

Ecaterina Andronescu:Copiii cu dificultăţi de integrare şi de învăţare au nevoie de suportul unor dascăli special pregătiţi

Copiii cu dificultăţi de integrare şi de învăţare au nevoie de suportul unor dascăli special pregătiţi, nu este suficientă integrarea în clasele învăţământului de masă, ci este absolut necesar ca în fiecare clasă să avem profesori de sprijin pentru aceşti copii, a declarat marţi ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.


„Faptul că Ministerul Învăţământului şi-a asumat obligaţia să îi formeze pe dascăli, pe dascălii pregătiţi special, pentru că nu orice profesor ştie să lucreze cu această categorie de copii, mi se pare că nu facem decât să adăugăm şi să completăm spectrul acesta al preocupărilor pentru copiii pe care noi îi numim cu dificultăţi de învăţare. Poate nu întâmplător noi derulăm în această perioadă un proiect din fonduri europene, de 46 de milioane de euro, pentru formarea a 55.000 de profesori şi în această categorie de profesori intră profesorii pe care îi pregătim în mod special pentru copiii cu dificultăţi de integrare şi cu dificultăţi de învăţare, pentru că ei au nevoie de suportul unor dascăli special pregătiţi. Nu este suficientă integrarea în clasele învăţământului de masă, este absolut necesar ca în fiecare clasă să avem profesori de sprijin pentru aceşti copii”, a spus Ecaterina Andronescu, la Palatul Victoria, la ceremonia de semnare a Protocolului de colaborare între Ministerul Sănătăţii, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, Ministerul Educaţiei şi Ministerul Finanţelor Publice privind implementarea măsurilor necesare creşterii accesului persoanelor diagnosticate cu tulburare de spectru autist la servicii integrate de sănătate, sociale şi de educaţie.


La rândul său, ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a menţionat că, de cel puţin un an, echipa guvernamentală a început o serie de programe în zona de sănătate, inclusiv în ce priveşte autismul.

„Este o cursă într-adevăr pentru Guvern, pentru cei care doresc să schimbe lucrurile în bine, pentru a încerca măcar, cu speranţa de a reuşi, să atenuăm, să reparăm măcar, dacă se poate spune aşa, o parte din nedreptăţile vieţii şi cred că este o cursă în acest sens, este o cursă, din păcate, de multe ori mai dificilă pentru că trăim într-o perioadă în care orice intenţie, orice dorinţă de a face bine, orice măsură în sensul de a repara sunt zădărnicite de o neînţelegere, de o luptă acerbă şi nejustificată din partea altora. Obligaţia noastră este să insistăm şi ca echipă guvernamentală, de cel puţin un an de zile, s-a început acest program şi nu numai în această zonă a autismului, dar în tot ceea ce înseamnă zona de sănătate”, a afirmat Teodorovici. AGERPRES

Related Articles

Back to top button