PDM şi PSRM au participat la consultările iniţiate de şeful statului

Liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a menţionat după discuţiile de la Reşedinţa de Stat că obiectivul formaţiunii pe care o conduce este să ofere țării o guvernare stabilă, responsabilă și eficientă.

„Noi vom analiza toate opțiunile existente anume din această perspectivă. Am ascultat și poziția Partidului Socialiștilor și am constatat că, în ceea ce privește chestiunile sociale, sunt mai multe subiecte unde avem viziuni asemănătoare cu ei, dar avem și diferențe de viziuni pe alte zone, în special pe dimensiunea politică. Urmează să analizăm ceea ce am auzit astăzi şi să vedem în ce măsură putem continua discuțiile și dacă e posibil un dialog constructiv între noi”, a spus Plahotniuc.

Liderul PSRM, Zinaida Greceanîi, a comunicat că va discuta cu colegii săi pentru a decide dacă ar putea exista un dialog constructiv cu democraţii. „Pe unele poziții din domeniul social viziunile coincid. Pe alte subiecte politice există și divergențe. Nu am discutat despre candidaturi la anumite funcții. Am discutat să avem o stabilitate politică, socială, economică” a adăugat Greceanîi.

Cei doi lideri ai PDM şi PSRM, precum şi şeful satului, au spus că regretă că la discuţii nu au participat membrii blocului politic “ACUM”. Igor Dodon a precizat că aceasta a fost ultima întrevedere organizată la inițiativa președinției.

Ieri, blocul “ACUM” a anunţat că nu va participa la consultări cu actuala conducere a PDM şi nu va merge la discuţiile iniţiate de şeful statului, Igor Dodon, în vederea creării unei majorități parlamentare. Tot ieri, ei au lansat tuturor deputaţilor o invitaţie la dialog, însă astăzi au părăsit sala de discuţii, imediat ce invitaţia lor a fost acceptată de trei deputaţi din partidul “ŞOR“.