La Chișinău a avut loc o nouă ședință a grupurilor de lucru pentru probleme sociale și ajutor umanitar

La inițiativa părții moldovenești, ieri a fost organizată ședința grupului de lucru pentru probleme sociale și ajutor umanitar, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici pentru reintegrare.

Ședința s-a desfășurat la sediul Misiunii OSCE în Republica Moldova din Chișinău și a fost prezidată de către secretarul de stat la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, conducătorul grupului de lucru. Discuțiile s-au axat pe aspecte legate de procedura de adopție a copiilor, în corespundere cu Convenția asupra protecției copiilor și cooperării în materie adopției internaționale, fiind abordate cazuri concrete ale unor familii.

Partea moldovenească și-a exprimat deplina deschidere pentru identificarea și soluționarea fiecărui caz în parte, precum și a tuturor situațiilor legate de protecția drepturilor copilului și a propus realizarea unui șir de acțiuni care vor sta la baza creării unui mecanism viabil care se va încadra în câmpul legal al Republicii Moldova.

Părțile au convenit organizarea unei ședințe la nivel tehnic în timpul cel mai apropiat, unde experții de profil se vor axa pe evaluarea tuturor circumstanțelor la cazurile abordate și vor stabili procedura ulterioară de lucru.