Tinerii din România care doresc să se afirme în domeniul culturii sunt aşteptaţi să depună proiecte

Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, Valer-Daniel Breaz, a declarat joi, la Brăila, că tinerii din România care doresc să se afirme în domeniul culturii sunt aşteptaţi să depună proiecte în acest sens, de preferat fiind cele care au viziune şi continuitate.

„M-am orientat extrem de mult către tineri, pentru a-i spijini pe aceştia, în domeniile de activitate din subordinea Ministerului Culturii, în special pe artă, teatru, operă, deoarece avem anual în România destul de mulţi absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ superior foarte buni, avem o calitate extrem de bună a actorilor implicaţi în teatru şi film. Susţin foarte mult proiectele tinerilor, bineînţeles proiectele serioase, proiectele care se doresc a avea şi continuitate, nu doar proiecte experimentale, ci proiectele care pot să aducă plusvaloare acolo unde sunt puse în scenă, exprimându-mă aici generic”, a declarat Breaz.

Ministrul Culturii i-a încurajat pe tineri să depună astfel de proiecte, dându-le asigurări că sunt bani în buget pentru susţinerea lor, mai ales a celor viabile şi bine întocmite.

„Aşteptăm, pe lângă ceea ce am primit la Ministerul Culturii, să fie depuse proiecte şi, cu siguranţă, vom soluţiona toate proiectele viabile, toate proiectele corect întocmite, care au cel puţin o anumită viziune şi se doreşte a avea şi o continuitate. Îi sprijinim pe toţi tinerii care doresc să se afirme în domeniul culturii şi al artelor în România”, a mai afirmat ministrul Valer-Daniel Breaz. AGERPRES