Ediţia a noua a turneului naţional „Pianul călător”

Ediţia a noua a turneului naţional „Pianul călător”, dedicată clasicismului vienez, se va desfăşura în perioada 11 aprilie – 13 mai, însemnând 15 recitaluri susţinute de pianistul Horia Mihail în întreaga ţară, inclusiv pe cele cinci piane călătoare existente în acest moment în cinci oraşe din diferite regiuni ale ţării.

„Am ajuns în anul 2019, iar Horia Mihail a optat de această dată pentru o incursiune în clasicismul vienez, invitându-ne să ascultăm Sonata în si minor, HOB.XVI 32 de Haydn, Sonata în re major KV 311 de Mozart şi celebra Sonata ‘Appassionata’ nr. 23 în fa minor op. 57 de Beethoven. Este un moment de pasaj dar, în acelaşi timp, reflectă faptul că revenirea periodică asupra repertoriului clasic este esenţială pentru un pianist de anvergură. Iar ‘cheia clasică’ a lui Horia Mihail este, cu siguranţă, una incitantă, plină de relief”, se arată într-un comunicat al Radio România, transmis luni AGERPRES.

Turneul va debuta joi la Tulcea (Teatrul „Jean Bart”). Următoarele concerte vor avea loc pe 12 aprilie la Piteşti (Sala Filarmonicii), 16 aprilie – Bucureşti (Sala Radio), 18 aprilie – Bistriţa (Sinagogă), 20 aprilie – Braşov (Sala Patria), 22 aprilie – Deva (Sala Pro Arte), 23 aprilie – Alba Iulia (Casa de Cultură), 4 mai – Slatina (Centrul cultural „Eugen Ionesco”), 5 mai – Caracal (Teatrul Naţional), 7 mai – Roman (Casa de cultură), 8 mai – Iaşi (Aula Bibliotecii Centrale Universitare), 10 mai – Bârlad (Pavilionul „Marcel Guguianu”), 11 mai – Tecuci (Ateneu), 12 mai – Mogoşoaia (Palatele Brâncoveneşti) şi 13 mai – Bucureşti (Teatrelli).

În toate localităţile, exceptând Roman şi Mogoşoaia, spectacolele vor începe la ora 19,00.

Începând din anul 2011, Horia Mihail a vizitat zeci de oraşe din ţară însoţit de pianul călător sau cântând pe pianele din oraşele în care a ajuns. În prezent, pianele călătoare puse la dispoziţie de Radio România sunt încredinţate comunităţilor din Tulcea, Caracal, Deva, Alba Iulia şi Roman. AGERPRES