Klaus Iohannis:De Ziua etniei romilor transmit salutul meu membrilor comunităţii rome din ţara noastră

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis luni un mesaj cu prilejul Zilei etniei romilor şi Zilei Internaţionale a Romilor, ocazie cu care a arătat că această dată va fi ”cu adevărat una de sărbătoare atunci când emanciparea economică, socială şi culturală a romilor va da roadele aşteptate”.

„De Ziua etniei romilor transmit salutul meu membrilor comunităţii rome din ţara noastră. Reînnoiesc cu acest prilej angajamentul meu în favoarea valorificării diversităţii noastre culturale, ca şi hotărârea mea, în calitate de preşedinte, de a veghea la protejarea drepturilor cetăţenilor aparţinând tuturor minorităţilor etnice”, spune Iohannis în mesaj, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

El condamnă manifestările rasiste şi de marginalizare a romilor.

„Ziua etniei romilor din ţara noastră, care se marchează odată cu Ziua Internaţională a Romilor, este un bun prilej pentru a condamna ferm, o dată în plus, manifestările rasiste şi de marginalizare a cetăţenilor care aparţin acestei etnii. Consacrată prin lege, ziua de 8 aprilie va fi cu adevărat una de sărbătoare atunci când emanciparea economică, socială şi culturală a romilor va da roadele aşteptate. Îmi doresc ca prin angajamentul autorităţilor şi al societăţii civile, prin efortul majorităţii şi al minorităţilor etnice deopotrivă, să construim societatea dezvoltată, educată, tolerantă şi incluzivă pe care ne-o dorim pentru copiii noştri”, afirmă şeful statului. AGERPRES