Iohannis:Toţi participanţii de la consultări au îmbrăţişat ideea organizării unui referendum

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la finalul primei zile de consultări cu partidele parlamentare, că toţi cei care au participat la aceste discuţii au îmbrăţişat ideea organizării unui referendum.

„Am primit în această după-amiază delegaţiile PNL, USR, PMP, UDMR şi pe cea a minorităţilor. Am discutat, evident, despre situaţia justiţiei. Toţi cei prezenţi astăzi s-au arătat îngrijoraţi de evoluţia din zona justiţiei. Le-am spus direct că, după părerea mea, acest asalt al PSD asupra justiţiei, asalt care durează de mai bine de doi ani, trebuie să primească un răspuns din partea românilor, iar acest răspuns este, evident, un referendum. Toţi participanţii din această după-amiază au îmbrăţişat ideea organizării unui referendum, toţi au fost de acord că oamenii trebuie încurajaţi să participe la acest referendum. Acest lucru mă bucură”, a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

El a menţionat că a trimis scrisoarea de consultare Parlamentului şi aşteaptă un răspuns în termenul legal.

„Eu cred că românii au dreptul să dea un răspuns acestui asalt PSD-ist asupra justiţiei şi mai cred că, indiferent de opţiunile politice ale unui român care are dreptul să meargă la alegeri, cu toţii îşi doresc, cu toţii ne dorim o Românie cu o justiţie independentă, o justiţie dreaptă, o justiţie scoasă de sub influenţa politicului. Am discutat cu cei care au venit la Cotroceni şi despre temele pe care le-am înaintat Parlamentului. Toată lumea a fost de acord că sunt teme de actualitate din justiţia românească. (…) Imediat după ce voi primi răspunsul Parlamentului, voi formula întrebările pentru referendum”, a afirmat preşedintele. AGERPRES