Mai multe tratate internaţionale semnate de Republica Moldova au intrat în vigoare

Mai multe tratate internaționale semnate de Republica Moldova care au intrat în vigoare vor fi publicate mâine în Monitorul Oficial, comunică MOLDPRES.

Potrivit documentului ce va publicat în Monitor, din data de 18 februarie 2019 a intrat în vigoare Memorandumul de înţelegere dintre Cancelaria de Stat a Republicii Moldova şi Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare cu privire la Programul „Valorificarea potenţialului migraţiei în Republica Moldova” faza II, semnat la Chişinău la 18 februarie 2019.

La 1 martie 2019, a intrat în vigoare Acordul între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Georgiei privind cooperarea în domeniul turismului, semnat la Tbilisi, la 28 aprilie 2017. La 14 martie curent, a intrat în vigoare Protocolul dintre administraţiile vamale ale statelor-membre ale GUAM privind interacţiunea în domeniul combaterii contravenţiilor vamale legate de deplasarea mărfurilor prin transport aerian peste frontierele de stat ale statelor membre ale GUAM, semnat la Chişinău, la 5 octombrie 2018.

La data de 15 martie 2019, a intrat în vigoare Memorandumul de Înţelegere între Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale al Republicii Moldova şi Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare cu privire la faza finală a Proiectului „Generaţie sănătoasă (Servicii de sănătate prietenoase tinerilor din Republica Moldova)”, semnat la Chişinău la 15 martie 2019.

La 22 martie 2017, a intrat în vigoare Memorandumul de înţelegere între Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare al Republicii Moldova şi Ministerul Agriculturii al Ungariei privind cooperarea în domeniul siguranței alimentelor, sănătăţii animalelor şi fitosanitar, semnat la Budapesta, la 5 decembrie 2016.

În acelaşi număr al Monitorului Oficial vor fi publicate şi textele tratatelor intrate în vigoare.