Partidul Democrat se pronunță contra anticipatelor, susţine Pavel Filip

Alegerile anticipate sunt posibile, dar nu sunt de dorit. Și categoric nu PDM va provoca alegeri anticipate. Declaraţia a fost făcută de preşedintele fracţiunii PDM în legislativ, Pavel Filip, într-un interviu acordat unui portal din capitală, comunică MOLDPRES.

Conform sursei citate, campaniile electorale sunt necesare pentru a spune ce ai făcut pentru cetățeni, pentru a afla de la ei ce mai poți face în continuare și pentru a le dovedi că ești de încredere. ”Noi am făcut deja asta. Este fără logică să pierdem timp reluând întregul proces. Partidul Democrat s-a pronunțat și se pronunță contra anticipatelor, fiindcă așa un scenariu e rău pentru Moldova. Anticipatele nu ar face decât să întârzie adoptarea de măsuri sociale cerute și așteptate la nivelul societății, ar descuraja mediul de afaceri și investițiile, ar crea incertitudine în toate domeniile”, a opinat Filip.

Şeful fracţiunii PDM a ţinut să menţioneze că formaţiunea din care face parte este pregătită pentru orice variantă. “În caz de anticipate eu sunt sigur că vom câștiga chiar mai multe mandate de deputat, fiindcă le vom spune foarte clar oamenilor: fiți alături de cei care vor să facă ceva pentru țară, nu alături de cei care vor doar haos și instabilitate”, a adăugat Filip.

El a specificat că în cazul unor anticipate, scrutinul ar trebui să se desfășoare așa cum au votat cetățenii țării la referendumul consultativ din 24 februarie, adică să fie aleși 61 de deputați, nu 101. “Refuzul de a negocia și a forma o coaliție arată frica de asumare a responsabilităților și neîncrederea în propriile capacități de a guverna. Dar mai înseamnă ceva: înseamnă și înșelarea așteptărilor oamenilor. Oamenii și-au făcut datoria și au votat, iar acum e timpul ca și partidele să-și facă datoria. Partidele sunt chemate să rezolve problemele țării, nu să creeze alte probleme, iar oamenii penalizează așa comportamente distructive”, a conchis sursa citată.