Toader, fără replică după ce Dragnea a spus că PSD nu-l mai asumă ca ministru

Ministrul Justiţiei a anunţat, joi, că nu are ce să-i transmită liderului PSD Liviu Dragnea, care a declarat că PSD nu prea îl mai asumă pe Tudorel Toader, precizând că „fiecare face ceea ce ştie şi ceea ce crede”.

„Nu-i transmit nimic. Fiecare face ceea ce ştie şi ceea ce crede”, a declarat Tudorel Toader, la Palatul Parlamentului.

Anterior, ministrul Justiţiei anunţase că îşi va exercita atribuţiile în fruntea ministerului până când numele unui înlocuitor va apărea în Monitorul Oficial. „Eu nu mă consider în război cu nimeni. Îmi fac datoria potrivit legii, potrivit Constituţiei, de ministru al Justiţiei, îmi îndeplinesc obligaţiile câtă vreme mă aflu pe scaunul de ministru al Justiţiei. În momentul în care în Monitorul Oficial apar numele şi prenumele viitorului ministru al Justiţiei, îl voi aştepta la minister, îi voi preda sigiliul Ministerului Justiţiei şi îi voi ura succes„, a precizat Toader, la România Tv.

Reacţia ministrului vine după ce preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, miercuri, că PSD şi l-a asumat pe Tudorel Toader ca ministru al Justiţiei, însă nu ştie cât timp se va mai întâmpla asta, precizând că „se pare că PSD-ul nu şi-l mai asumă”. Anterior, liderul PSD declara că nu va propune ca Tudorel Toader să fie remaniat, dar nici nu se poate opune ca discuţia să aibă loc în Comitetul Executiv al PSD. Totodată, premierul poate veni să anunţe în şedinţă că vrea remanierea ministrului Justiţiei, a precizat liderul PSD.

Referitor la o posibilă demitere a ministrului Justiţiei, Viorica Dăncilă a declarat că va lua o decizie după ce va asculta părerea colegilor în şedinţa Comitetului Executiv al PSD. Premierul a precizat că va prezenta social-democraţilor evaluarea sa în legătură cu Tudorel Toader.

Senatul a amânat pentru a doua oară plenul în care trebuia dezbătută şi votată moţiunea simplă prin care Opoziţia cerea demisia lui Tudorel Toader. Motivul a fost la fel ca în plenul de luni neîntrunirea cvorumului necesar desfăşurării lucrărilor şedinţei.