INS: Comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut în primele două luni ale anului

Comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut în primele două luni ale acestui an cu 7,5% comparativ cu perioada similară din 2018, informează Institutul Naţional de Statistică.

Creşterea s-a datorat avansului înregistrat în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+12,5%), industria bunurilor de capital (+9,3%), industria bunurilor intermediare (+4,4%) şi industria bunurilor de uz curent (+3,5%).

În februarie 2019, comparativ cu luna precedentă, comenzile noi din industria prelucrătoare s-au majorat cu 3,2%, datorită creşterilor înregistrate în industria bunurilor de uz curent (+10,3%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+4,2%), industria bunurilor intermediare (+2,7%) şi în industria bunurilor de capital (+2,5%).

Raportat la februarie 2018, în a doua lună a acestui an comenzile noi din industria prelucrătoare au urcat cu 6,8%, datorită majorărilor înregistrate în industria bunurilor de capital (+10,1%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+9,0%), industria bunurilor de uz curent (+8,3 %) şi în industria bunurilor intermediare (+0,1%).AGERPRES