Actele de identitate vor fi eliberate conform unor noi termene

Agenția Servicii Publice (ASP) a informat că de astăzi  sistează prestarea serviciului de eliberare a buletinului de identitate în termenele de trei ore și șase ore, iar a pașaportului – în termenele de trei ore, șase ore și zece zile calendaristice, transmite MOLDPRES.

Potrivit instituţiei, în schimb se implementează prestarea serviciilor de eliberare a buletinului de identitate și a pașaportului la data adresării solicitantului.

„Eliberarea documentelor la data adresării va fi efectuată de către Serviciul eliberare a actelor de identitate Centru, municipiul Chișinău (SEAI Centru), str. Alexandru cel Bun, nr. 56. Cererile vor fi recepționate de luni până vineri, în intervalul  8.00-13.00, iar înmânarea actelor se va desfășura între orele 16.00-17.00.  În același timp, SEAI Centru va furniza servicii de eliberare a actelor de identitate în termen de 24 de ore și cinci zile calendaristice”, indică surse de la ASP.

Programul de lucru al oficiului este de luni până sâmbătă, între orele 8.00-17.00. În ziua de sâmbătă, SEAI Centru va presta servicii numai pentru termenele de cinci zile lucrătoare, 15 și 30 de zile calendaristice.

De asemenea, în centrele multifuncționale din municipiul Chișinău, nr. 1, 2, 3 și 4, vor fi prestate servicii de eliberare a actelor de identitate doar în termene de cinci zile lucrătoare, 15 și 30 de zile calendaristice.

Conform Agenţiei Servicii Publice, aceste măsuri au fost întreprinse  în scopul eficientizării proceselor de prestare a serviciilor de eliberare a actelor de identitate și de evidență a persoanelor.