Smoke billows from the Notre Dame Cathedral after a fire broke out, in Paris, France, April 15, 2019. REUTERS/Julie Carriat

Incendiu la catedrala Notre-Dame din centrul Parisului

Un puternic incendiu a izbucnit luni după-amiază la catedrala Notre-Dame din centrul Parisului, pompierii luând decizia de a evacua zona din jurul unuia dintre cele mai vizitate simboluri ale Franţei şi Parisului, conform AFP şi Reuters.

Martorii, citaţi de Reuters au relatat că se putea vedea fum ieşind din acoperişul catedralei, iar flăcările erau vizibile în zona celor două clopotniţe ale catedralei.

Deocamdată nu este cunoscută cauza incendiului. Televiziunea France 2 a precizat că poliţia pariziană consideră incendiul drept un accident.

Catedrala, care datează din secolul XII şi este unul dintre „personajele principale” ale romanului clasic „Cocoşatul de la Notre-Dame”, scris de Victor Hugo, atrage anual milioane de turişti.

„Un groaznic incendiu a cuprins catedrala Notre-Dame din Paris”, a scris pe Twitter primarul Anne Hidalgo.

Pompierii parizieni au declanşat o operaţiune de anvergură pentru salvarea monumentului istoric.

Catedrala Notre-Dame se află în curs de renovare, pe anumite părţi ale sale fiind ridicate schele. De asemenea, cele 16 statui din bronz de pe fleşa (acoperişul) catedralei au fost demontate încă de săptămâna trecută pentru a fi restaurate.AGERPRES