Papa Francisc se roagă pentru catolicii din Franţa şi pentru locuitorii Parisului după incendiul care a devastat o parte din catedrala Notre-Dame

Papa Francisc se roagă pentru catolicii din Franţa şi pentru locuitorii Parisului după incendiul care a devastat o parte din catedrala Notre-Dame, simbol al creştinismului şi al poporului francez, relatează dpa.

„Papa Francisc este aproape de Franţa, se roagă pentru catolicii francezi şi pentru locuitorii Parisului şocaţi de teribilul incendiu care a devastat #Catedrala Notre-Dame. El se roagă pentru toţi cei care se luptă să rezolve această situaţie tragică”, a declarat purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Alessandro Gisotti, într-un mesaj pe Twitter.

Faimosul monument parizian a fost devastat timp de 12 ore de un incendiu violent, care i-a afectat puternic structura şi a făcut să se prăbuşească turla sa în formă de săgeată, cu o înălţime 93 de metri.

Catedrala, care datează din secolul al XII-lea, este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO care atrăgea milioane de turişti în fiecare an.AGERPRES