Pe 6 mai, TUIASI va fi gazda prezentării Programului Oficial de Internship al Guvernului României


Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași va fi și în acest an gazdă pentru prezentarea făcută de către Secretariatul General al Guvernului a „Programului Oficial de Internship al Guvernului României”. În 2019 vor exista 200 de locuri de internship pentru tinerii din toată țara care doresc să vadă cum funcționează structurile executive de conducere a statului, fiind oferite în cadrul a 55 de instituții ale administrației publice și centrale: Guvernul României, ministere și autorități din subordinea acestora.

„Alegerea universității noastre ca loc pentru prezentarea către studenții regiunii de Nord-Est a oportunităților privind internshipul în cadrul Guvernului nu este întâmplătoare, ci se bazează pe experiența noastră în dezvoltarea unor astfel de activități, fie în cadrul Politehnicii, fie prin parteneriat cu diferiți colaboratori. Astfel, în 2018, am derulat programe de internship la Prorectorate, la Direcția de Servicii Studențești, precum și la diferite facultăți, programe la care au participat circa 100 de studenți”, a declarat prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, rector al TUIASI.

Programul, ajuns la a VII-a ediție, se va derula în această vară în perioada 15 iulie – 13 septembrie. Studenții care urmează să fie selectați vor participa la discuții și întâlniri de lucru cu miniștri, secretari de stat, specialiști în diferite domenii de competență, precum și la traininguri și workshopuri tematice. Pe perioada programului, internii vor beneficia de o indemnizație lunară de internship în valoare de 2.080 de lei brut, iar la final vor primi un certificat de internship din partea Secretariatului General al Guvernului.

Partenerii noștri economici ne-au oferit peste 500 de locuri de internship, care au acoperit aproape toate domeniile coordonate în universitate. Ceea ce consider că este important este faptul că ofertele pentru astfel de programe au venit într-o proporție destul de importantă din partea unor companii care nu își au sediul în județul Iași sau în județele limitrofe, ceea ce evidențiază clar interesul pe care îl acordă astăzi mediul economic absolvenților de studii inginerești și de arhitectură”, a completat prof. univ. dr. ing. Dan CașcavalCandidaturile studenților pot fi depuse până la data de 19 mai, iar rezultatele finale, după finalizarea procesului de selecție și de interviu, vor fi făcute publice pe 28 iunie. Prezentarea va avea loc la sediul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași pe 6 mai, va dura aproximativ o oră și vor fi prezenți reprezentanți ai Secretariatului General al Guvernului. Aceasta este prima oprire dintr-un turneu de prezentare desfășurat de către aceștia în întreaga țara, pe 7 mai urmând a fi în Suceava, pe 8 mai la Cluj-Napoca și pe 9 mai la Timișoara.