SUNTEM MULT MAI MULȚI DECÂT AM FOST…

Nu putem să părăsim scena politică a țării, chiar dacă pe aceasta se dau cele mai crâncene lupte de când românii au fost învățați ce să facă cu libertatea lor. Luptele intestine din partide, ce au menținut trează pofta de trântă și înjurătură, au fost puse la treabă, să devină productive și performante în direcția unei campanii electorale pornită cu aceeași nervozitate cu care în acest spațiu mioritic s-a predate și învățat Balada Miorița. Destinul implacabil, dictat de alții, care ne-a adus în pragul impasibilei consolări: ”așa ne-a fost dat să ne fie”, vine astăzi să ne arate cât de proști am reușit noi să fim, cât de vânduți am fost pedepsiți, astfel încât, nu numai ființa ne-am vândut-o, dar și țara a ajuns să nu ne mai aparțină, să nu ne mai recunoască.
Peste tot în țară s-au pornit mitingurile, mult mai gălăgioase decât au fost ele în ultimii 30 de ani. Gălăgia este din ce în ce mai mult amplificată de ura și de dușmănia celor care nu-i mai suportă pe ceilalți, în timp ce cei huiduiți și batjocoriți, la rândul lor își varsă veninul pe capul celor huliți. Suntem, fără a exagera, în plin război, așa cum de fapt se declară de la tribunele din piețele publice. Nu se mai lucrează prin subterane. Nu mai este ascunsă această strategie a alungării în munți, fie a social democrației de către liberali, fie a liberalilor de către social-democrați. Meciul unor astfel de reacții devine inegal, atâta timp cât Klaus Werner Iohannis prin atitudinea sa de vechil pe moșie nu face altceva decât să pună piedici guvernului, singurul care lucrează pentru interesul cetățeanului sau, mai corect spus, în interesul poporului roman. Dar, nu mai interesează pe nici un lider politic ce se întâmplă practic în viața de zi cu zi în afara poziției umbrei care ne cuprinde, care începe de la noi și se termină o data cu noi. Nu mai contează ce spune stânga, nu mai contează ce spune dreapta, nu mai contează direcția în care facem pasul înainte.
Suntem în poziția celui care se simte blocat de propria sa umbra, așa cum se simte incomodat în costumul său mult prea strâmt pentru a-i mai permite o întindere de brațe sau un șpagat, atât de necesar pentru câștigarea punctelor la prestație artistică.
În timp ce în ”grupurile organizate” se poartă discuții profunde și serioase despre ”soarta națiunii”, fără nici o ezitare, atacându-se singuri, urma slinoasă a fostei Securități se strecoară asemenea unui șarpe sub fundația aceleaşi construcții pe care majoritatea dintre noi am crezut că este noul zigurat al demnității.
Pe fondul acestor grave realități, care își fac surprinzător de liber loc printre noi, izbucnește din când în când, din loc în loc, o accentuată nervozitate, chipurile împotriva Puterii, a alianţei politice de guvernare. De fapt, asistăm la un minuțios scenariu al violenței și intimidării, cu ajutorul căruia se mimează agresivitatea și dușmănia, încercând astfel să justifice formele agresive ale apărării. Dacă mă ataci, atunci ripostez și eu!
Liviu Dragnea se află plecat la fiecare sfârșit de săptămână într-un turneu electoral prin toată țara. Pentru a vorbi despre măsurile luate de PSD, atacându-și, în același timp, adversarii politici.
”Am câteva vești proaste pentru trubadurii lui Klaus Iohannis și pentru cei care defăimează zi de zi România! Am fost astăzi la Iași alături de colegii mei și de simpatizanți ai PSD și oamenii știu adevărul! 
Iohannis și ai lui sunt din ce în ce mai nervoși. Vad că românilor începe să le meargă bine. Este singura explicație pentru modul în care acționează sistematic, mânați de ură împotriva propriului popor, pentru a bloca măsurile care aduc bunăstare.
Ei au închis spitale, noi le-am redeschis, am făcut investiții și facem în continuare. Numai în acest an avem 16 miliarde de lei în plus pentru sănătate față de ce a avut Cioloș. Noi am mărit salariile medicilor și tot noi vom construi și autostrăzile, cu toate piedicile pe care ni le pun.
Iohannis și ai lui sunt nervoși că fermierii români își primesc subvențiile la timp, că agricultura românească produce mâncare sănătoasă pentru români, că România a ajuns în guvernarea PSD pe primul loc la producția de porumb și floarea-soarelui în Europa. Când au fost ei la guvernare, fermierii români au stat nouă luni, un an, fără subvenții, iar Franța era pe primul loc la producția de porumb. 
Îți pui întrebarea legitimă: pentru cine acționează acești oameni, ce interese au? Eu nu cred că urmăresc interesele României, pentru că nu poți să urmărești binele românilor când acționezi împotriva lor. Ei promovează violența, ura și veninul și își doresc să fie țara dezbinată!
Aceasta este diferența fundamentală dintre noi și ceilalți. Noi suntem pentru o Românie stabilă, pentru o Românie sănătoasă, pentru o Românie bogată, care să devină din ce în ce mai puternică. Ei vor o Românie la cheremul altora, noi credem că România merită mai mult!”
Acestea sunt vorbele liderului PSD. Liberalii sunt mult mai direcți și mult mai simpli, pentru că jumătatea lor de frază nu are la ce să facă trimitere, atunci când ar fi trebuit să vorbească despre realizări. În locul acestora Ludovic Orban și ai lui pun urletele și țipetele din dotare cu iminentul război pe care îl vor declanșa deja împotriva ciumei roșii, a celor care ”au supt sângele poporului!”
Suntem mult mai puțini decât am fost și mult mai mulți decât vom încerca să fim.
ADI CRISTI