FEstusIS – singura sesiune aşteptată a studenţilor

Casa de Cultură a Studenților (CCS), împreună cu organizațiile studențești din Iași, organizează în perioada 8 – 12 mai,, cea de-a XIX-a ediție a Festivalului Studenților Ieșeni „FEstudIS“, eveniment care are ca scop participarea activă la evenimente organizate de asociațiile studențești, oferind tinerilor ieșeni oportunitatea de a se implica în această sesiune artistică. “FEstudIS a luat naștere în anul 2001, din dorința studenților de a-și putea exprima în diferite moduri spiritul competitiv și pofta de distracție. Prin numărul impresionant de participanți și prin varietatea elementelor organizate, FEstudIS a devenit o tradiție continuată anual cu seriozitate și entuziasm. Este știut faptul că de 19 ani studenții ieșeni asteaptă o singură sesiune, cea de la începutul lunii mai. Organizarea unui eveniment precum FEstudIS reprezintă o provocare pentru studenți. Participarea, însă, la un astfel de eveniment devine o recunoaștere a meritelor organizatorilor si a muncii depuse de aceștia. De la an la an, generațiile de studenți se schimbă și, astfel, se schimbă și preferințele lor pentru activitățile realizate de aceștia”, a declarat Bogdan Crucianu, directorul CCS Iaşi.

Programul FestudIS 2019

Miercuri, 8 Mai 2019

  1. Parada Organizațiilor Studențești ce va avea loc în data de 8 Mai după următorul program:
  2. 17:30 – vor exista 2 puncte de întâlnire ale studenților, unul în Tudor Vladimirescu în parcarea Facultății de Inginerie Chimică și Protecția Mediuliu și unul în Copou în fața corpului A al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.
  3. 18:30 – se va pleca din Tudor pe următorul traseu: Blvd. Tudor Vladimirescu – Str. Elena Doamna – Str. Anastasie Panu – Piața Palat;
  4. 18:30 – se va pleca din Copou (Corpul A UAIC) pe următorul traseu: Blvd. Carol I – Piața Mihai Eminescu – Str. Gavriil Musicescu – Str. Arcu – Blvd. Ștefan cel Mare și Sfânt – Piața Palat;
  5. 19:30 – cele 2 grupuri vor pleca din Piața Palat pe următorul traseu: Blvd. Ștefan cel Mare și Sfânt – Str. Arcu – Str. Gavriil Musicescu – Casa de Cultură a Studenților din Iași;
  • Deschiderea festivalului FEstudIS – acest eveniment va avea loc în parcarea din fața Casei de Cultură a Studenților din Iași în intervalul orar: 20:00 – 21:30.

Joi, 9 mai 2019

  1.  „Iașul pe biciclete“, ora 18:00, parcarea Casei de Cultură a Studenților – străzile Iașului pe traseul Parcul Voievozilor (palatul Copiilor), Bulevardul Carol 1, Aleeea Mihail Sadoveanu, Strada Aroma Viilor, Stardela Dealul Zorilor, Fundac Viticultori, Strada Eudoxiu Hurmuzachi, Aleea Iancu Flondor, Aleea Păcurari, Strada Cazarmilor, Strada Toma Cozma, Bulevardul Carol 1.

          Traseu de maxim 12 km!

  • „Cânt și joc pe plai străbun“- spectacol folcloric dedicat Zilei Europei, ora 20:00, sala Gaudeamus – Casa de Cultură a Studenților din Iași

Vineri, 10 mai 2019

  1. „Laser Tag“, 12:00-20:00, Campusul „Tudor Vladimirescu“ din Iași
  2. „Folk’n’Iași“, ora 18:00, Campusul „Titu Maiorescu“ Iași
  3. „Seară de film“, ora 22:00, Parcul „Grupul Statuar al Voievozilor“ (Parcul Tineretului – lângă Casa de Cultură a Studenților din Iași)

Sâmbătă, 11 mai 2019

  1. „Laser Tag“, 12:00-20:00, Campusul „Tudor Vladimirescu“ din Iași
  2. „StudChef“ – preselecții concurs gastonomic studențesc, între orele 16:00-18:00, Campusul „Titu Maiorescu“ din Iași
  3. „Folk’n’Iași“, ora 18:00, Grădina Palas
  4. „Stud Party“, ora 19:00, în parcarea Casei de Cultură a Studenților din Iași

Duminică, 12 mai 2019

  1. Folk’n’Iași, ora 18:00, Parcul „Grupul Statuar al Voievozilor“ (Parcul Tineretului – lângă Casa de Cultură a Studenților din Iași)
  2. „Seara de umor studențesc“, ora 19:00, sala Gaudeamus a Casei de Cultură a Studenților din Iași
  3. „StudChef“ –finală concurs gastonomic studențesc, între orele 16:00-18:00, Campusul „Titu Maiorescu“ din Iași

Miercuri – Duminică, 8-12 mai 2019

Universitariada, bazele sportive ale universităților din Iași

Festivalul Studenților Ieșeni „FestudIS“ este finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului, Consiliul Județean Iași și Primăria Municipiului Iași. Totodată, în organizarea festivalului s-au alăturat Ateneul Național din Iași, Direcția Județeană de Sport și Tineret Iași, dar și sponsori locali. (E.M.)