Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România îşi exprimă solidaritatea cu Israelul în urma atacurilor cu rachete

Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România – Cultul Mozaic transmite, într-un comunicat remis duminică AGERPRES, solidaritatea cu Israelul în urma „escaladării manifestărilor violente ale organizaţiilor teroriste Hamas şi Jihadul Islamic din Gaza, care au tras peste 430 de rachete asupra oraşelor din sudul Israelului”.

„Evreii din România, la fel ca şi cei din celelalte ţări ale lumii, au aflat cu durere, revoltă şi îngrijorare de escaladarea manifestărilor violente ale organizaţiilor teroriste Hamas şi Jihadul Islamic din Gaza, care au tras peste 430 de rachete asupra oraşelor din sudul Israelului. Nu este pentru prima oară când Israelul este pus în situaţia de a face uz de dreptul său inalienabil de stat suveran de a-şi apăra cetăţenii şi teritoriul şi, în numele evreilor din România, afirmăm că nici o ţară din lume nu ar asista pasiv la rachetele trase asupra sa de un inamic recunoscut oficial, pe plan mondial, ca organizaţie teroristă, inamic care şi-a luat în repetate rânduri ostatici proprii cetăţeni şi i-a folosit ca scuturi umane”, se afirmă în comunicatul menţionat, semnat şi de Comunitatea Evreilor Bucureşti, Asociaţia Evreilor din România Victime ale Holocaustului şi Bnei Brith România.

Totodată, evreii din Româna transmit condoleanţe familiei cetăţeanului israelian victimă a rachetelor.

„Din păcate, aceste acţiuni generează suferinţă şi chiar moartea unor civili, aflaţi în zona de conflict. Transmitem condoleanţe familiei cetăţeanului israelian Moshe Agadi, să-i fie amintirea binecuvântată, prima victimă a noului val de rachete trase de Jihadul Islamic şi de Hamas asupra teritoriului israelian. Urăm însănătoşire grabnică tuturor celor răniţi de tirul de rachete şi soldaţilor israelieni, răniţi de lunetişti din Gaza”, menţionează comunicatul.

De asemenea, în document se face un apel către autorităţile române, ale UE şi alte organizaţii mondiale să sprijine moral Israelul în lupta împotriva unor organizaţii teroriste.

„Evreii din Bucureşti, reuniţi în Adunarea Generală pentru alegeri, cei din întreaga Românie, fac apel la autorităţile române şi la cele ale Uniunii Europene, la toţi liderii unor organizaţii mondiale precum ONU, să sprijine moral Israelul în lupta sa dreaptă împotriva unor organizaţii teroriste, ştiut fiind că terorismul nu are graniţe şi se răspândeşte rapid pe toate meridianele”, se mai spune în comunicat.

Potrivit armatei israeliene, militanţi palestinieni au lansat începând de sâmbătă circa 430 de rachete către ţinte israeliene, iar tirurile continuau duminică dimineaţa. AGERPRES