Toţi membrii celulei responsabile pentru atentatele jihadiste din duminica Paştelui catolic din Sri Lanka sunt morţi

P

Toţi membrii celulei responsabile pentru atentatele jihadiste din duminica Paştelui catolic din Sri Lanka sunt morţi sau au fost arestaţi, a anunţat marţi poliţia locală citată de AFP.

Atacatori kamikaze s-au aruncat în aer în hoteluri de lux şi biserici creştine în plină celebrare a slujbei de Paşte pe 21 aprilie, ucigând 257 de persoane. Organizaţia Stat Islamic (SI) a revendicat atentatele, care au fost realizate de islamişti locali.

„Toţi cei care au organizat şi comis atentatele sinucigaşe cu bombă sunt morţi sau se află în mâinile noastre”, a anunţat şeful poliţiei, Chandana Wickramaratne.

„Cei doi artificieri ai grupării au fost ucişi. Am confiscat explozibil păstrat pentru viitoare atacuri”, a adăugat acesta.

Şcolile publice din insula situată în Asia de Sud şi-au redeschis luni porţile, după ce au rămas închise de teama unor noi atacuri. În numeroase unităţi şcolare, mai puţin de 10% dintre elevi au fost prezenţi, semn al îngrijorării încă persistente.

„Am întărit securitatea la toate şcolile”, a indicat oficialul din poliţie, şi „desfăşurăm un program pentru a face cunoscute măsurile de securitate luate”.

Chandana Wickramaratne nu a precizat câte persoane sunt în prezent arestate în legătură cu atentatele, dar purtătorul de cuvânt al poliţiei a declarat luni că 73 de persoane, dintre care nouă femei, au fost încarcerate. AGERPRES