60 de copii şi adolescenţi din România şi Republica Moldova participa la concursul „Pianul Fermecat”

Un număr de 60 de copii şi adolescenţi din România şi Republica Moldova vor participa, sâmbătă, la cea de-a cincea ediţie a concursului de interpretare „Pianul Fermecat” de la Galaţi, a anunţat, joi, managerul Centrului Cultural Dunărea de Jos Galaţi, Florina Zaharia, organizatorul evenimentului.

Potrivit acesteia, la ediţia din 2019 a concursului participă concurenţi cu vârste cuprinse între 5 şi 16 ani din Iaşi, Brăila, Tecuci, Buftea, Bucureşti, Constanţa, Medgidia, Focşani, Ploieşti, Botoşani, Breaza, Buzău şi Galaţi, dar şi de la Chişinău, concurenţii din Republica Moldova reprezentând un sfert din numărul copiilor înscrişi.

„Acest fapt ne încurajează să considerăm că, începând cu 2019, ‘Pianul Fermecat’ va creşte, transformându-se în concurs internaţional. Cu cinci ani în urmă, Şcoala de Arte a Centrului Cultural Dunărea de Jos a demarat proiectul ‘Pianul Fermecat’ – un concurs naţional de interpretare pentru pianiştii din şcolile de arte, centre culturale, grădiniţe, palate ale copiilor, case de cultură şi şcoli – în care, alături de gălăţeni, copii talentaţi din toate zonele ţării concurează pentru marele trofeu şi alte premii”, a declarat Zaharia.

Concursul este structurat pe categorii de vârstă diferite şi beneficiază de girul moral al unor profesionişti cu experienţă şi o reputaţie excelentă, atât ca artişti, cât şi ca profesori cum ar fi: lect. univ. dr. Piro Gaqi – preşedinte al juriului – Facultatea de Arte – Universitatea Dunărea de Jos, profesor Anca Sandu – Colegiul Naţional de Arte „George Enescu” din Bucureşti şi lect. univ. dr. Camelia Pavlenco – Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti.

„Multiplele specializări şi experienţa scenică a celor trei distinşi profesori ne-au oferit şi oportunitatea de a organiza un recital vocal instrumental în ziua concursului – ‘Bucurii sonore întreite’, cu lucrări din repertoriile Ravel, Mendelssohn şi Ivanovici”, a spus Zaharia.

Recitalul şi concursul se vor desfăşura, sâmbătă, în sala „Sergiu Dumitrescu” Centrului Cultural Dunărea de Jos, intrarea fiind liberă. AGERPRES