Traficul de pasageri pe Aeroportul Iași, în creștere cu 11% faţă de anul trecut

Aeroportul Internațional Iași continuă trendul ascendent în ceea ce privește traficul de pasageri. Astfel, potrivit datelor oficiale, numărul persoanelor care au tranzitat Aeroportul Iași în luna aprilie a ajuns la 102.211, în creştere cu aproape 11% față de aceeași perioadă din anul 2018 şi cu 8% faţă de luna martie a anului current.  „Traficul pe Aeroportul Iași este în continuă creștere, de aceea dorim să mulțumim tuturor pasagerilor care aleg serviciile noastre. Odată cu deschiderea sezonului estival vom asista la un flux tot mai mare de călători, fiecare lună de vară înregistrând câte 150.000 de pasageri. Cifrele de trafic vor fi creștere mai ales în perioada următoare, datorită introducerii curselor charter chiar din această lună, spre destinații de vacanță în Egipt, Tunisia, Turcia și Grecia. Evident, continuăm demersurile pentru extinderea rețetei de rute, prin atragerea la Iași a noi operatori și crearea unor legături cu orașe din Europa, și nu numai, inclusiv cu hub-uri care asigură conexiuni directe cu alte continente, precum și creșterea frecvenței  pentru zborurile foarte solicitate. Acest lucru va fi posibil odată cu dezvoltarea infrastructurii aeroportuare existente, care să le ofere atât pasagerilor, cât și companiilor partenere condiții de operare optime. Pluralismul de rute înseamnă mai multe oportunități pentru orașul nostru, în sensul că facilitează schimburile economice și culturale cu centre importante, dezvoltarea unor sectoare ale industriei locale (IT, turism etc.) și, nu în ultimul rând, reîntregirea familiilor plecate în străinătate”, a declarat Cătălin Bulgariu, Director General al Aeroportului Internațional Iași. Începând din această lună, pasagerii vor avea posibilitatea să călătorească, pentru prima dată de pe Aeroportul Iași, spre stațiuni din Egipt și Tunisia, folosind zborurile charter:

  • IAȘI-HURGHADA (și retur), din 24 mai 2019, cu AMC Airlines (în fiecare zi de vineri)
  • IAȘI – ENFIDHA (și retur), din 25 mai, cu AIR BUCHAREST (în fiecare zi de sâmbătă)

De asemenea, ca în fiecare an, din orarul de zbor pentru acest sezon nu vor lipsi destinațiile de vacanță din Grecia și Turcia:

  • IAȘI – HERAKLION (și retur), din 18 iunie 2019, cu BLUE AIR (în fiecare zi de marți)
  • IAȘI – ANTALYA (și retur), din:

          28 mai 2019, cu AIR BUCHAREST (în fiecare zi de marți)

            6 iunie 2019, cu ONUR (în fiecare zi de joi)

  1. iunie 2019, cu BLUE AIR (în fiecare zi de luni și joi)

În acest moment, de pe Aeroportul Internaţional Iaşi operează 22 de curse permanente directe, după cum urmează: Tel Aviv, București, Cluj-Napoca și Timișoara (TAROM), Barcelona, Paris (Beauvais), Londra (Luton), Roma (Fiumicino), Torino (din 03.07.2019), Munchen, Bruxelles, Koln (Bonn) și București (BLUE AIR), Milano (Bergamo), Roma (Ciampino), Veneția (Treviso), Catania, Bologna, Londra (Luton), Larnaca, Tel Aviv, Eindhoven, Billund, Dortmund, Paris (Beauvais), Bruxelles (Charleroi) și Liverpool (WIZZ AIR), Viena (AUSTRIAN AIRLINES). (E.M.)