Ateneul Național din Iași, inclus în programul național „Noaptea Muzeelor” 2019

Cu ocazia Nopţii Muzeelor, Ateneul Naţional din Iaşi invită publicul, sâmbătă, 18 mai, în intervalul orar 19.00 – 24.00, la expoziții de fotografie, scurt metraje, expoziții cu relicve militare recuperate din zona Iașului, sesiuni de observații astronomice, seară de dans social, precum și multe alte surprise. Noaptea Muzeelor este un eveniment european iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa în anul 2005. Evenimentul este patronat de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM). Noaptea Muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internaţionale a Muzeelor, care are loc pe 18 mai. România este participantă încă de la prima ediție, iar numărul muzeelor implicate a crescut anual. Rețeaua Națională a Muzeelor din România este partener oficial al evenimentului la nivel internațional și coordonează organizarea acestuia în România și promovarea sa.

Programul Ateneului Național din Iași – Noaptea Muzeelor 2019

19.00 – Vernisajul expoziției cu relicve militare recuperate din zona Iașului, realizată de către Romanian Military Archeology – RMA, în Foaierul Ateneului Național din Iași.

19.00 – 24.00 – Expoziția de fotografie „Cultura industriei ieșene”,în Galeria Veche,realizată cu sprijinul artistului fotograf Andrei Cucu și cel al Muzeului Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”.

19.00 – 24.00 – SHORT FILM FACTORY – scurt metraje, Sala Mică de Spectacole a Ateneului Național din Iași. Aceste proiecții fac parte dintr-un eveniment lunar care aduce filme de autor, cu intrare liberă, în peste 20 de locații alternative de proiecție din România dar și în Praga,Cehia.

19.00 – 24.00 – Expoziție de fotografie „Sfânta zi de 10 mai”,în Galeria Regală a Ateneului Național din Iași.

19.00 – 24.00 – Expoziție de fotografie „Unirea Basarabiei cu Regatul României”, în mica Galerie de Artă a Ateneului Național din Iași.

19.00 – 24.00 – Sesiune de observații astronomice pe Terasa Ateneului sauproiecție de film în Sala Ifrim, în funcție de condițiile meteorologice, activități realizate de Clubul Lunaticilor

20.30 – 02.00 – Seară de dans social realizată de Asociația Tango Iașiîn Sala de Balet si Dans „Serghei Kotorobai” a Ateneului Național din Iaşi. În cadrul evenimentului vor fi invitați Ali si Züleyha Özkan, instructori de tango din Marmaris Turcia.