Autoritățile vor implementa noi măsuri de fluidizare a traficului la frontieră în perioada estivală

Poliția de Frontieră a propus ca transportatorii de pasageri și agențiile de turism, care duc o evidență a numărului de călători ce urmează să plece în vacanțe, să efectueze un schimb de informații privind numărul de rute, punctele de trecere și timpul ales pentru traversarea frontierei de stat de către autocare și microbuze. Inițiativa ar putea determina facilitarea trecerii frontierei de stat pentru autocare și microbuze în perioada estivală, atunci când este atestat un număr mai mare de călători care aleg să-și petreacă vacanța peste hotarele țării, informează MOLDPRES.

În urma implementării acestei acțiuni, gestionarea activității într-un punct de trecere ar fi mai eficientă, prin planificarea programului de lucru pentru angajații Poliției de Frontieră. La fel, timpii de așteptare la controlul de frontieră s-ar micșora considerabil și ar fi evitate formarea rândurilor.

Subiectul a fost discutat la o ședință de lucru la care a participat șeful adjunct al Poliției de Frontieră, Valentin Fiodorov, și reprezentanți ai Agenției de Investiții.

Potrivit Poliției de Frontieră, pe parcursul celor trei luni de vară crește semnificativ numărul cetățenilor Republicii Moldova care aleg să petreacă vacanțele peste hotare. Doar anul trecut, la ieșirea din țară s-a înregistrat circa 2 mln de traversări ai cetățenilor moldoveni, în creștere cu 4% față de aceeași perioadă a anului 2017. Mai mult decât atât, au fost constate perioade când din cauza unui flux intens de călători, sosiți cu autocare și microbuze, punctele de trecere erau aglomerate și timpii de așteptare puteau să atingă 50 de minute.