Zeci de gospodării din R. Moldova au fost inundate în urma ploilor puternice

09:24 | 19.05.2019Categorie: Social

Zeci de gospodării din raioanele Drochia, Florești, Râșcani, Ocnița și Ungheni au fost inundate în urma precipitațiilor puternice de ieri, comunică MOLDPRES.

Ofiţerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență /IGSU/, Liliana Pușcașu, a specificat că pompierii au fost solicitați noaptea trecută pentru a pompa apa din gospodării și beciuri în localitățile Oclanda, Bulboci, Redi Cereșnovăț și Cremenciug din raionul Soroca. Tot în localitatea Redi – Cereșnovăț apa a deteriorat o porțiune de 0,6 km de drum local. Angajații IGSU au intervenit pentru evacuarea apelor din cinci gospodării particulare, dar și defrișarea unui copac căzut pe traseu în localitatea Voloave.

În raionul Drochia, ploaia a afectat mai multe grădini, iar salvatorii au pompat apa din subsolul unei școli și a mai multor blocuri de locuit. În localitatea Mihăileni, raionul Râșcani, din cauza precipitațiilor, apa din două bazine acvatice s-a revărsat peste dig, iar salvatorii în comun cu reprezentanții autorităților publice locale au săpat căi de scurgere pentru a preveni inundațiile. La Ocnița, în localitățile Călărășăuca și Unguri, a fost construit un dig de protecție pentru a evita pătrunderea apei în gospodării.  

Conform sursei citate, astăzi comisiile pentru situații excepționale teritoriale lucrează pentru estimarea prejudiciilor materiale în urma precipitațiilor. IGSU atenționează gestionarii bazinelor acvatice din țară să monitorizeze starea barajelor și digurilor pentru prevenirea inundațiilor.