300 DE STUDENȚI AU EXPERIMENTAT CUM ESTE SĂ FII ANGAJAT ÎN COMPANIILE DIN ANSAMBLUL PALAS, ÎN „SĂPTĂMÂNA PORȚILOR DESCHISE LA UBC”

* singurul program de tip „open doors” din Iași care se desfășoară în mai multe companii simultan * 23 de angajatori implicați * 300 de studenți participanți * 13 facultăți din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” și Universității „Gheorghe Asachi” din Iași * tur de companie, discuții aplicate și testări de programe

Săptămâna trecută, studenții și masteranzii au avut prilejul de a participa la cea de-a doua ediție a evenimentului „Săptămâna Porților Deschise la UBC Palas Iași”, organizat de compania IULIUS. Este singurul program de tip „open doors” din Iași la care participă mai mulți angajatori simultan. Maratonul de vizite în companiile prezente în clădirile de birouri United Business Center din ansamblul Palas a fost prilejul pentru ca 300 de studențisă testeze în mod direct cum este să fii angajat în domeniul IT, Outsourcing sau financiar – bancar. Totodată, interacțiunea cu angajatorii le-a oferit oportunitarea de a afla pentru ce  programe de angajare sau formare pot aplica.

23 de companii s-au implicat în acest proiect și și-au deschis porțile pentru tineri, oferindu-le informații despre activitatea și modul lor de lucru, provocările pentru noii angajați, beneficiile pe care le au la dispoziție și cum sunt sprijiniți în dezvoltarea carierei lor. Amazon, Yonder, OSF Global Services, Veoneer, Endava, Accenture, Centric IT Solutions România, Basware Corporation, Capgemini, Ness Digital Engineering, Optymyze, TiVo, Youngculture, eMAG IT, ESET, Fortech, NTT Data, Banca Transilvania, Raiffeisen Bank și Profidata s-au numărat printre angajatorii care au susținut tururi ghidate și activități interactive, precum studii de caz pe proiectele în desfășurare sau discuții directe cu angajații experimentați.

Tinerii participanți studiază la diferite specializări din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” și Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași. Pentru că evenimentul s-a bucurat de succes și în acest an, atât în rândul studenților, cât și din partea companiilor, vor urma noi ediții anuale.

„Săptămâna Porților Deschise la UBC” face parte din programul „Iași, orașul viitorului tău”, derulat de compania IULIUS, ceare scopul de apromova Iașul la nivel regional, drept un important centru academic, cu multiple oportunități de dezvoltare a carierei și petrecere a timpului liber. Programul include activități precum: târg al universităților, prezentări ale ofertei locurilor de muncă, conferințe, caravane regionale, facilitarea unor discuții cu profesioniști din cadrul multinaționalelor prezente în Iași, sesiuni de training specializate și multe altele.