TUIASI, prezentă din nou în finala pe țară a competiției internaționale de antreprenoriat JA Company of the Year 2019

Două echipe formate din studenți și cadre didactice de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași s-au calificat în finala competiției internaționale de antreprenoriat JA Company of the Year 2019.

Cele două echipe sunt:

– „O.M.U.” – formată din Daniel Movilă, de la Facultatea de Arhitectură „G.M. Cantacuzino” a TUIASI, și Mihnea Amihăilesei și George Jitariu, de la Facultatea de Fizică de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”;

– „Fantastic Dress” – studenți Ioana Candea, Alexandru Druțu, Mădălina Toba, de la specializarea Inginerie şi Management a Facultatea de Textile, Pielărie și Management Industrial de la TUIASI.

Profesorii coordonatori ai celor două echipe sunt conf. univ. dr. ing. Cristiana Istrate și șef lucrări dr. ec. Tudose Brîndușa de la Departamentului de Inginerie şi Management al de la TUIASI.

Ȋn incubatorul de afaceri BizzFactory s-au calificat 193 de echipe reprezentȃnd şcoli şi universități din toată țara, din care pentru finalǎ au fost selectate, la secțiunea studenți, printr-un riguros proces de evaluare doar zece.

Competițiile JA sunt cele mai mari competiții europene de antreprenoriat, adresate tinerilor care doresc să dezvolte un concept de business – competiția JA Business Plan Challenge 2019 – și să îl testeze ulterior pe piață prin lansarea și conducerea unei afaceri pilot sau a unui start-up – competiția JA Company of the Year 2019.

Finala națională Company of the Year 2019 va avea loc pe 22 mai 2019 la București, iar cea internațională – Europe Enterprise Challenge 2019, ȋn perioada 24-26 iunie 2019, la Oslo, Norvegia.

Colaborarea dintre Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi și JA România se derulează în cadrul proiectului Universitatea Antreprenorială, La competiția de anul trecut, echipa BIONIX formată din studenții Corina Cristina Croitoru de la Facultatea Textile-Pielărie şi Management Industrial şi Bogdan Nacu de la Facultatea de Automatică şi Calculatoare, coordonată de către conf. univ. dr. ing. Cristiana Istrate, a cȃştigat locul al doilea ȋn cadrul finalei naționale.