Viceprim-ministrul Cristina Lesnic a discutat cu conducerea Misiunii OSCE în R. Moldova

Viceprim-ministrul Cristina Lesnic a avut ieri o nouă întrevedere cu șeful Misiunii OSCE în Republica Moldova, Claus Neukirch, cu discutarea unui spectru larg de aspecte ce țin de problematica transnistreană și a rezultatelor vizitelor de documentare efectuate pe parcursul săptămânii trecute la instituțiile de învățământ cu predare în limba română din regiunea transnistreană și în s. Varniţa din raionul Anenii Noi, a comunicat agenției MOLDPRES Biroul politici de reintegrare.

În context, au fost evidențiate problemele abordate de către cadrele didactice și cetățeni în cadrul vizitelor nominalizate, fiind solicitată implicarea nemijlocită a Misiunii OSCE în calitate de mediator în procesul de negocieri întru identificarea unor soluții viabile pe marginea acestora. 

De asemenea, în cadrul întrevederii au fost abordate unele aspecte ce țin de stimularea activității unor grupuri de lucru sectoriale care vor continua să asigure interacțiunea și dialogul pe probleme tehnice, precum și elemente referitor la organizarea în perioada apropiată a unei posibile vizite în Republica Moldova a mediatorilor și a observatorilor în formatul de negocieri ,,5+2”.