80 de studenți, profesori și absolvenți ai Politehnicii ieșene au alergat împreună la prima ediție a „Crosului Hidrotehnicii”

Facultatea de Hidrotehnică, Geodezie şi Ingineria Mediului din Iaşi (HGIM) a organizat marți, 21 mai 2019, prima ediție a unui eveniment sportiv intitulat „Crosul Hidrotehnicii”.

Alergarea a fost pe distanță scurtă, de aproximativ 2,5 kilometri, între decanatul Facultății de Hidrotehnică, Geodezie și Ingineria Mediului și intersecția din Podu Roș, de-a lungul Bulevardului Profesor Dimitrie Mangeron, Iași.

Scopul activității a fost creșterea gradului de colaborare între studenții facultății prin intermediul activităților sportive, susținând în același timp un stil de viață sănătos. Un beneficiu secundar al activității a fost creșterea interacțiunii în afara sălilor de clasă între studenții și cadrele didactice din facultate, prin atragerea și a dascălilor în această activitate. Având în vedere succesul primei ediții ne propunem ca la ediția următoare, din 2020, să avem mult mai mulți participanți, parteneri și sponsoria declarat șef lucrări dr. ing. Marius Telișcă, de la HGIM

Deși organizatorii se așteptau la aproximativ 50 de participanți, la prima ediție au fost în total 80 de persoane care au alergat cei 2,5 kilometri, printre care și trei cadre didactice de la HGIM, dar și foști absolvenți sau persoane din afara facultății, unii dintre ei fiind atleți de top cu rezultate notabile la diferite competiții de atletism.

Parteneri ai evenimentului au fost Vivertine, Casa de vinuri „Bucium 1949” Iași și Serviciul Voluntar de Ambulanță – Asociația Ambulanța.Life.