Vinul Moldovei a obținut mai multe distincții la două concursuri internaționale

Vinurile produse în Republica Moldova au obținut 34 de medalii la concursul internațional „Galicja Vitis”, care s-a desfășurat recent în Polonia. Marele învingător al concursului a fost declarat vinul Negru de Purcari, care a câștigat distincția Grand Gold, informează MOLDPRES.

Republica Moldova a fost reprezentată la eveniment de 29 de vinificatori care au propus 103 probe de vinuri. Acestea au fost analizate de un juriu alcătuit din oenologi și somelieri cu experiență, punctajul maxim fiind de 100 de puncte. Astfel, vinurile moldovenești au concurat la 8 categorii de bază, acumulând câte 92 de puncte pentru medalia Grand Gold, 86 de puncte pentru medalia de Aur și 82 de puncte pentru medalia de Argint.

Directorul Oficiului Național al Viei și Vinului (ONVV), Gheorghe Arpentin, a afirmat că orice distincție câștigată de Vinul Moldovei este o reconfirmare a faptului că eforturile depuse de vinificatorii moldoveni nu sunt în zadar. „Vinul Moldovei a câștigat medalii la cel mai reprezentativ concurs de pe piața Poloniei – unul dintre cei mai mari importatori de vinuri moldovenești îmbuteliate. Aceste succese ne oferă siguranța că vom putea convinge și mai ușor consumatorii polonezi că Vinul Moldovei merită să stea pe același raft cu vinurile provenite din diferite regiuni vitivinicole consacrate”, a spus Arpentin.

Potrivit ONVV, la începutul lunii mai, Vinul Moldovei s-a remarcat și la Concursul Mondial de Bruxelles – un eveniment cheie pentru lumea vinului. Țara noastră a câștigat 36 de medalii, dintre care un Grand Gold, 10  de aur și 25 de argint.