Igor Dodon a depus o sesizare la Curtea Constituțională

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunțat astăzi în cadrul unui briefing că a depus o sesizare la Curtea Constituțională pentru a afla termenul-limită de dizolvare a actualului legislativ, în caz că nu va fi creată o majoritate parlamentară, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, el a solicitat înaltului for să se expună de când trebuie calculate cele trei luni – din ziua validării alegerilor parlamentare sau din ziua ședinței de constituire a legislativului.

„Cel mai probabil mai sunt două săptămâni, dacă în acest termen nu va fi creată o majoritate parlamentară, eu voi fi nevoit să dizolv parlamentul, iar deputații aleși trebuie să îşi asume consecințele”, a opinat Dodon.

Şeful statului a adăugat că cetățenii așteaptă ca deputații să se apuce de lucru şi să numească un guvern şi a cerut aleșilor poporului să vină în cel mai scurt timp cu o decizie: crearea unei majorități sau alegeri anticipate.

Alegerile parlamentare au avut loc la 24 februarie, în legislativ ajungând patru partide: PSRM, PDM, blocul  “ACUM” şi partidul ŞOR. Până în prezent, formațiunile politice nu au reuşit să creeze o majoritate parlamentară.