Anghel Iordănescu(UNPR) vrea ca România să accelereze procesul de accesare a fondurilor europene

Candidatul UNPR la Parlamentul European, Anghel Iordănescu, vrea ca România să accelereze procesul de accesare a fondurilor europene, iar preşedintele partidului, Gabriel Oprea, atrage atenţia asupra faptului că, deşi România conduce Consiliul UE, nu s-a reuşit accesarea fondurilor necesare ţării.

„Avem această mare dorinţă de a accesa fonduri europene. Cum bine ştiţi, în ultima perioadă, România nu a accesat fonduri europene, nu ştiu dacă a depăşit 20% din ce puteam lua, iar noi, eu şi domnul Ilie Năstase, vrem să ajutăm ţara, vrem să ajungă şi la noi prosperitatea din Europa, pentru că avem nevoie de aceste fonduri în infrastructură, sănătate, educaţie, sport, cultură”, a declarat vineri, la Tulcea, Anghel Iordănescu.

El a mai spus că doreşte să reprezinte electoratul din România în PE cu demnitate şi onoare.

„Dacă electoratul va decide să mergem la Bruxelles, o vom face cu dorinţa de a reprezenta România cu demnitate şi onoare, aşa cum am făcut în sport, el în tenis, eu în fotbal. Ce putem promite este că sub nicio formă nu ne vom duce acolo să transferăm scandalurile de pe scena politică din ţară la Bruxelles”, a menţionat Iordănescu.

La rândul lui, preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, a atras atenţia asupra faptului că România nu a reuşit să atragă fonduri structurale la un nivel satisfăcător pentru nevoile din ţară.

„Este un paradox. Datorită destinului, România conduce politic UE. Toată lumea a venit la Sibiu, în cel mai important comisariat este o româncă, Corina Creţu. Din păcate, nu am reuşit, în mod corect, pe proiecte corecte, să accesăm banii necesari aici, în ţară”, a menţionat Oprea.

Preşedintele UNPR a amintit că partidul este în reconstrucţie şi a menţionat că în acest moment formaţiunea are filiale în întreaga ţară şi 100.000 de membri, peste 70% dintre ei fiind jandarmi, poliţişti, pompieri şi militari.

„Avem doi vectori de imagine buni, pe Anghel Iordănescu şi pe Ilie Năstase, militari, foşti senatori UNPR. Vrem un rezultat onorabil acum, la aceste alegeri. Ne pregătim în schimb ca anul viitor la alegeri locale şi generale să ajungem acolo unde am fost, adică să luăm peste 10% la locale şi la generale”, a precizat preşedintele UNPR.

Liderii partidului vizitează în această perioadă organizaţiile judeţene din sud-estul României, vineri ei întâlnindu-se cu reprezentanţii organizaţiei tulcene. AGERPRES