R. Moldova va stabili relaţii diplomatice cu Grenada

Republica Moldova va stabili relaţii diplomatice cu Grenada. Un protocol în acest sens a fost semnat de preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, şi va fi publicat mâine în Monitorul Oficial, comunică MOLDPRES.

Protocolul cu privire la stabilirea relațiilor diplomatice între Republica Moldova și Grenada va intra în vigoare la data publicării.

Grenada este o ţară insulară în partea sud-estică a Mării Caraibelor, ce are capitala la Saint George’s. Aceasta este a una dintre cele mai mici ţări din emisfera vestică (după Saint Kitts şi Nevis). Se află la 200 km nord de Venezuela, între Trinidad-Tobago (la sud) şi Saint Vincent şi Grenadines (la nord).

Insula a fost descoperită în 1498 de Cristofor Columb. În acea vreme, era locuită de indigenii caraibieni şi a fost numită insula Concepción. În 1650, francezii au reuşit să cucerească insula, după mai multe încercări nereuşite ale englezilor de a-i înfrânge pe indigeni. În prezent, cea mai mare parte a populaţiei din Grenada (80%) este de origine africană, iar limba oficială este engleza.