Arhiepiscopia Bucureştilor vine în sprijinul familiilor sinistrate din Prahova

Play

Arhiepiscopia Bucureştilor vine în sprijinul familiilor sinistrate din Prahova, oferind suma de 24.000 lei pentru procurarea de alimente şi apă potabilă şi pentru a ajuta la înmormântarea copiilor unei familii de romi, luaţi de viitură.

“Urmare a inundaţiilor puternice din ziua de vineri, 31 mai, din judeţul Prahova, la iniţiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Arhiepiscopia Bucureştilor, împreună cu Protopopiatul Ploieşti Nord şi Protopopiatul Urlaţi, a organizat un program de ajutorare a familiilor sinistrate, alocând suma de 24.000 lei, pentru a procura în primă instanţă alimente şi apă potabilă şi pentru a ajuta la înmormântarea copiilor unei familii de romi din satul Sângeru, căreia inundaţiile i-au distrus casa în totalitate, cauzând moartea a 3 copii şi dispariţia altuia”, informează Patriarhia Română, într-un comunicat transmis luni AGERPRES.

Duminică, în parohiile din protopopiatele amintite au fost organizat colecte de bani pentru suplimentarea sumelor deja alocate, în vederea ajutorării familiilor afectate de aceste inundaţii.

“Exprimăm compasiune faţă de familia îndoliată şi ne rugăm lui Dumnezeu să o ajute să treacă peste această grea încercare de pierdere a celor 4 copii luaţi de viitură. Orice ajutor financiar sau material este bine-venit”, se mai arată în comunicatul Patriarhiei. AGERPRES