Norvegia este oaspete de onoare la Târgul de Carte de la Frankfurt

Scriitorul norvegian Karl Ove Knausgaard va rosti un discurs la inaugurarea ediţiei din acest an a Târgului de Carte de la Frankfurt, unde Norvegia este oaspete de onoare, au anunţat marţi organizatorii, relatează dpa.

Prinţesa Mette-Marit a Norvegiei, soţia prinţului moştenitor Haakon, este aşteptată de asemenea la evenimentul ce se va desfăşura în perioada 16-20 octombrie.

La Târgul de Carte de la Frankfurt, cel mai mare din lume, sunt aşteptaţi să participe 75 de autori norvegieni, a declarat Margit Walso, directorul Norwegian Literature Abroad (NORLA).

Printre aceştia se numără autorul de ficţiune Jo Nesbo, romanciera şi autoarea de cărţi pentru copii Maja Lunde şi scriitorul norvegian Jostein Gaarder, autorul romanului „Sophie’s World” (Lumea Sofiei).

Directorul târgului, Juergen Boos, a declarat că alte ţări au multe de învăţat din „scena literară vibrantă” a Norvegiei, subliniind sprijinul oficial pentru autori, edituri şi traducători.

„Norvegia face extrem de multe pentru literatura sa”, a spus Boos.

Ambasadorul Norvegiei în Germania, Petter Olberg, a declarat că prinţesa Mette-Marit va călători în Germania, unde va face opriri la Dusseldorf, Berlin şi Köln.

Un grup de elevi este aşteptat să i se alăture pentru o introducere în literatura norvegiană pentru copii şi tineri.

Pavilionul Norvegiei va fi construit din circa 20 de obiecte de forma unei mese reprezentând diferite teme, care vor „prezenta o geografie imaginară a literaturii norvegiene”, a mai spus Walso.

Norvegia intenţionează de asemenea să organizeze expoziţii şi concerte la Frankfurt şi în alte centre.AGERPRES