PPE face un nou apel la fostul guvern al Republicii Moldova să acţioneze responsabil

Grupul Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European (PE) face un nou apel la fostul guvern al Republicii Moldova să acţioneze responsabil şi să permită o tranziţie fără probleme la guvernare, inclusiv prin asigurarea accesului la toate instituţiile statului.

În declaraţia adoptată miercuri de grupul PPE din PE în cadrul unei reuniuni a formaţiunii de la San Sebastian, acesta îşi exprimă „extrema îngrijorare” faţă de ultimele evoluţii din R. Moldova.

„Sprijinim pe deplin deciziile luate de Parlamentul R. Moldova, inclusiv formarea unui guvern de coaliţie condus de Maia Sandu cu o agendă pro-europeană pe baza unui angajament reciproc faţă de reforme şi de principiile-cheie prevăzute în Acordul de asociere cu UE”, se menţionează în declaraţia adoptată.

„Acest lucru nu este numai legitim şi legal, dar reflectă şi voinţa cetăţenilor R. Moldova şi trebuie respectat”, adaugă textul citat.

„Grupul PPE reiterează cu fermitate apelurile sale la calm şi reţinere. În mod special facem apel la fostul guvern şi alte forţe politice să acţioneze responsabil şi să permită o tranziţie fără probleme la guvernare, inclusiv prin asigurarea accesului (…) la toate instituţiile statului”, mai precizează declaraţia grupului PPE adoptată la San Sebastian. AGERPRES